Tarantinu "pukao film" zbog pitanja o nasilju u njegovim filmovima [video]
12. jan 2013. @ 16:56  |  vesti

Tarantinu "pukao film" zbog pitanja o nasilju u njegovim filmovima [video]

Kventin Tarantino sukobio se sa prezenterom vesti britanskog kanala Channel 4 Krišnanom Guru Murtijem tokom intervjua vezanog za premijeru njegovog novog filma "Đangova osveta" (Django Unchained).

Poznati reditelj odbijao je da izrazi mišljenje o povezanosti između nasilja u filmovima i nasilja u stvarnom životu, a kada mu je definitivno "pukao film" rekao je voditelju, da ga "gasi" i da mu ne pada napamet da ponovo izgovori ono što govori proteklih 20 godina samo "zbog nečije emisije i nečijeg rejtinga".

"Ja ovde prodajem svoj film. Ko god želi moj stav o tome, neka me 'gugla' i vidi šta sam govorio prethodnih 20 godina. Moj stav se nije uopšte promenio, a vi želite da ga ponovim i izgovorim za vas i vašu emisiju. Neću to učiniti", poručio je Tarantino.

Pucnjava u školi u Njutaunu (Konektikat) prošlog meseca skrenula je pažnju na sadašnje američke zakone o posedovanju oružja i podgrejala debatu o uticaju filmova na ponašanje ljudi.

Ranije ove nedelje, potpredsednik SAD Džo Bajden pozvao je filmske lobiste da diskutuju na tu temu u Beloj kući.

Django Unchained govori o sudbini crnog roba na američkom Jugu. U filmu su očigledni razni činovi nasilja poput pucanja u lice, udaraca čekićem u glavu i tela koje rastržu psi.

Premijera filma bila je odložena u Americi zbog tragedije u Konektikatu, a Tarantino je i tada izjavio da filmovi nisu krivi za nasilje, već oni koji to nasilje vrše.

Tarantino je priznao da je snimao nasilne filmove i da misli da su nasilni filmovi prosto dobri bioskopski filmovi, ali je i negirao da to ima bilo kakve veze sa agresijom ljudi u stvarnom životu: “To je film, to je fantazija. To nije stvaran život”.

Upitan ponovo da li je siguran da ne postoji veza između nasilja na ekranima i onog u stvarnom životu, odbio je da odgovori.

“Neću da odgovorim na vaše pitanje. Nisam vaš rob i vi niste moj gospodar... Neću da igram kako vi svirate, nisam majmun... Nećete me navući", rekao je voditelju, a koji minut kasnije je rekao i "nije vaša prokleta stvar šta ja mislim o tome”.

Nedugo po intervjuu, Guru Murti je “tvitovao” da je Tarantino “izgubio kontrolu”.

(b92.net)
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
killlllbillllll (neregistrovan) @ 12. jan 2013. 20:41 #1
Potpuno je prs´o...Voditelj ili Tarantino izaberite...
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi