"Technotise: Edit i ja"
26. feb 2009. @ 11:13  |  vesti

"Technotise: Edit i ja"

Prvi domaći dugometražni animirani film za odrasle

Posle skoro osam godina upornog rada, konačno se nazire kraj i realizacija prvog srpskog dugometražnog animiranog filma za odrasle. Iza njega stoji jedan od naših najpoznatijih strip crtača Aleksa Gajić, koji se proslavio upravo svojim prvim stripom "Technotise".
Radnja filma smeštena je u Beogradu 2074. godine. Glavna junakinja u filmu je Edit, studentkinja psihologije. Posle šestog uzastopnog pada na ispitu iz jednog predmeta, ona odlučuje da ugradi čip koji bi joj pomogao da položi. Od tog momenta, njen život se menja i počinju da joj se dešavaju neobične stvari. U tehničkom pogledu, film je kombinacija četiri različita tipa animacije. Glavni estetski model za film bio je japanski anime, realistični crteži sa statičkim scenama i naglašenom atmosferom autentičnog umetničkog izražavanja. 

Snimanje filma trajalo je osam godina tokom kojih je korišćena 2D,unapređena 3D i vektorska animacija. Premijera filma najavljena je za14. april u Sava Centru u Beogradu, a do tada se možemo zadovoljiti trailerom.Glasoveu filmu pozajmili su naši glumci Srđan Todorović (Herb), ZoranCvijanović (Jovan Vu), Boris Milivojević (Bojan), Marija Karan (Broni)i Sanda Knežević (Edit).Zvanični sajt filma je http://www.technotise.com.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi