Top lista Disneyevih zlikovaca
21. maj 2014. @ 11:35  |  vesti

Top lista Disneyevih zlikovaca

Disneyeve princeze ne bi bile to što jesu da nema zlikovaca koji ih muče ili pokušavaju da ubiju. Bez svojih veštica, njihove priče ne bi bile nimalo interesantne. Donosimo vam top deset (iako lista može biti i mnogo duža) Disneyevih zlikovaca.

10. The Queen of Hearts (Kraljica Srce, “Alisa u zemlji čuda”). Zla kraljica najčuvenija po svojoj rečenici “Off with their heads!” (“Seci im glave!”)

9. Captain Hook (Kapetan Kuka, “Petar Pan”). Jedan od najlegendarnijih zlikovaca svih vremena i svih žanrova. Ono što ga čini jednim od najsimpatičnijih zlikovaca jesu njegove ludorije sa pomoćnikom Smijem i krokodilom kojeg se jako plaši.

8. Sid (“Priča o igračkama”). Grozni tinejdžer sociopata koji sakati igračke i od njih pravi monstruozne kombinacije.

7. Evil Queen (Zla kraljica, “Snežana i sedam patuljaka”). Zla kraljica je prva Disneyeva (animirana) veštica. “Snežana i sedam patuljaka” je inače prvi Disneyev crtani film, iz 1937. godine.

6. Gaston (“Lepotica i zver”). Narcisoidni miljenik lokalne zajednice koji se prevario mislivši da može bez ičije pomoći da pobedi Zver i osvoji Bel.

5. Scar (“Kralj lavova”). Zlikovac koji je isplanirao jednu od najbolnijih smrti u Diznijevoj istoriji,zbog čega nikada neće biti zaboravljen. Niti će mu biti oprošteno.

4. Maleficient (Grdana, “Uspavana lepotica”). Grdana je svakako jedna od najpoznatijih veštica u filmskoj istoriji i veštica o kojoj je snimljen film koji ćemo uskoro gledati i u domaćim bioskopima. Pod maskom stoicizma, Grdana oslobađa svoj ogromni gnev sa osmehom, bacajući prokletstvo na Auroru.

3. Hades (Had, “Herkules”). Zlikovac koji je takođe simpatičan, zbog svojih komičnih oscilacija raspoloženja – jednog trenutka je opušten, a već sledećeg iznenada šizi.


2. Cruella de Vil (“101 dalmatinac”). Iako nije veštica u klasičnom smislu reči, Kruela je definitivno jedna od najpoznatijih i najpopularnijih Disneyevih zlikovaca. Zanimljive činjenice o njoj su da je proglašena za 39. najboljeg filmskog zlikovca i 31. najbolju ženu iz filma svih vremena.

1. Ursula (“Mala sirena”). Najviše zla od svih ostalih veštica. Iako je bazirana na Andersensonovoj morskoj veštici iz knjige “Mala sirena”, njen lik je modifikovan za potrebe crtanog filma i ima bitniju ulogu nego u knjizi.

Povezane teme: Disney
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi