U bioskopima: Ledeno doba 4: Pomeranje kontinenata / Ice Age: Continental Drift (2012)
13. jul 2012. @ 20:36  |  recenzije

U bioskopima: Ledeno doba 4: Pomeranje kontinenata / Ice Age: Continental Drift (2012)

Presuda: 3/5

Manny, Diego i Sid su prevalili dugačak put. Tokom ovih deset godina, trojac mamuta, tigra i lenjivca je spasio bebu, preživeo potop i borio se protiv dinosaurusa.

Najnovija avantura ove grupe sadrži gomilu novih likova, akciju, životinjske pirate, ogromne kitove, morska čudovišta i armiju veverica.

Priča se nastavlja uglavnom tamo gde se Ice Age 3 završio. Manny (Ray Romano) je i dalje anksiozan i pokušava da spreči svoju ćerku tinejdžerku Peaches (Keke Palmer) od mešanja sa pogrešnom vrstom mamuta. Peaches žarko želi da impresionira kul klince (Drake i Nicki Minaj), ali je slepa na pažnju svog nervoznog drugara krtice Louisa (Josh Gad).

Sid (Josh Leguizamo) je zauzet čuvanjem svoje bake, dok Diego (Denis Leary) i dalje pokušava da izbegava svakoga. Posle zemljotresa, koji je uzrokovala, naravno, veverica Scrat stavljanjem oraha tamo gde mu nije mesto, ostaju razdvojeni od svojih porodica i njih troje su ponovo zajedno na putu do svojih domova.

Ono što bi trebalo biti nagoveštaj za zanemarivanje gomile pozadinskih likova, višestrukih podzapleta i bizarnih (ako ne i biološki nemogućih) tinejdžerskih ljubavnih trouglova, umesto toga dobija jedan sulud nivo kada na ledenom brodu stigne banda pirata.

Peter Dinklage je pozajmio glas piratu orangutanu koji širi teror po sedam mora sa tupavim morskim slonom (Nick Frost) i neustrašivom belom tigricom (Jennifer Lopez).

Stiče se osećaj da nova ekipa malo odskače od staromodnog Ice Age sveta, ali nema zvezda Scrat je i dalje tu da ukrade šou (ponovo).

Skakutajući u 3D ruhu, četvrti deo je dovoljno zabavan, iako je led već pomalo tanak.

Presuda: Otežan novim likovima i razvučenom pričom, praistorijska saga deluje malo istrošeno. S druge strane, i dalje ima Scrata - koji je sve što je jednom filmu zaista potrebno...

Povezane teme: ledeno doba, ice age
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (6)
Dark Knight @ 13. jul 2012. 20:52 #1
Odlican,Gledao u 3D,preporucujem svima!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
nes (neregistrovan) @ 13. jul 2012. 21:10 #2
Dobarrr
0 0
Shibby (neregistrovan) @ 13. jul 2012. 23:13 #3
Ovo cu preskociti... Ovo ljeto je Holivud smorio sa crticima. Madagascar, Brave, a sad i Ice Age 4.
0 0
necekivani (neregistrovan) @ 18. jul 2012. 17:03 #4
bio sam ekstra je ovoje najbolje ledano doba
0 0
brad barron (neregistrovan) @ 11. avg 2012. 21:56 #5
super je :)
najbolja je baba!!
0 0
markoboban @ 04. feb 2013. 15:23 #6
Morska avantura stare družine
Mike Thurmeier je promenio saradnika, pa tako umesto Carlos Saldanhe ('Ice Age: Dawn of the Dinosaurs', iz 2009.), četvrti nastavak zajednički potpisuje sa Steve Martinom.Autor priče 'Ice Age: Continental Drift' je, fanovima franšize dobro poznati Michael Berg, kome je u pisanju pomogla Lori Forte.Koračajući već utabanim stazama, od same priče nastao je scenario koga su zajednički adaptirali u dugometražnu animaciju, Michael Berg i Jason Fuchs.Fatalna veverica (Scratte) sumanuto juri za žirom i izaziva ogromne tektonske poremećaje. Zemlja se otvorila i rascepala na sedam kontinenata.Stara družina ostaje na santi leda
odvojena od porodice i prijatelja.Put do povratka kući vodi ih kroz opasnu morsku avanturu, gde će se sukobiti sa čudnom posadom pirata, koje predvodi praistorijski orangutan Gutt (glas, Peter Dinklage) - samozvani kralj okeana i pirat kakvog ledeno doba još nije upoznalo...Nakon vremenske distance od oko 3 godine, dobili smo nastavak, koji nudi dovoljno osveženja, pre svega u vidu nekolicine novih likova.Pored majmuna, tu je i Peaches (glas, Keke Palmer), slonica koja je već stasala u tinejdžerku, kao i zanimljiva, lepa i opasna ženka tigra Shira (glas, Jennifer Lopez).A ko je Precious, svakako da vam neću otkriti, jer bi tako pokvario celokupan ugođaj. Veoma solidna priča, sa referencama na neke poznate blockbustere ('Pirates of the Caribbean' pre svega), nudi dovoljno zamimljiv sadržaj da drži pažnju prosečnog gledaoca od nekih sat i po.To znači miks akcije, humora i nešto malo dramaturgije (dom je uvek tamo gde su vama najdraži), upakovanih u brzu, dinamičnu radnju.Dovoljno da vas malo opusti i eventualno zabavi.Ako tome dodamo i standardno tehnički dobro urađenu animaciju i prikladnu muziku (John Powell), onda ima više nego dovoljno valjanih razloga da se odlučite da potrošite delić svog slobodnog vremena, na ovu animiranu avanturu, koja zaslužuje prelaznu ocenu.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi