Warner Bros. adaptira "Šanaru"
06. jun 2007. @ 19:51  |  vesti

Warner Bros. adaptira "Šanaru"

Serija fantasy knjiga uskoro na velikom platnu

Studio Warner Bros. je otkupio filmska prava na "Šanaru" ("The Shannara"), bestselersku seriju fantasy knjiga Terryja Brooksa. Brooks je drugi po redu pisac najprodavanijih fantasy bestselera, odmah posle J.K. Rowling, autorke "Harija Potera".
Warner Bros. se nada franšizi na osnovu njegovih 14 knjiga, čija je radnja smeštena u budućnosti, u svetu naseljenom vilenjacima, trolovima, gnomima i patuljcima na postapokaliptičnoj Zemlji. Porodica Šanara je pola vilenjačka, pola humana sa magijskim i ratničkim sposobnostima, koja mora da spasi svet.

"Šanara" nikada nije bila opcija za filmsku adaptaciju jer je autor to izbegavao. To jest, pre nego što ga je spopao entuzijazam producenta Dana Fare i koproducenta Ryana Coluccija. Warner Bros. namerava da prvo adaptira "Vilovnjačko kamenje Šanare" ("The Elfstones of Shannara"), drugu knjigu u seriji.

"U knjigama su opisane avanture i epske bitke koje će sjajno izgledati na velikom ekranu, ali ono što mi se najviše dopada kod ovih knjiga jeste da je radnja smeštena u našem svetu koji nam može biti budućnost", rekao je Dan Farah.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
3.0

Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi