Zlatni medved mađarskom filmu „O telu i duši“
21. feb 2017. @ 12:36  |  vesti

Zlatni medved mađarskom filmu „O telu i duši“

Mađarski film O telu i duši rediteljke Ildiko Enjedi dobitnik je ovogodišnjeg Zlatnog medveda, 67. Međunarodnog filmskog festivala „Berlinale“. Srebrni medved u rukama Finca Akija Kaurismakija.
Ostvarenje O telu i duši je poetična ljubavna priča o muškarcu i ženi koji se žele ali ne uspevaju da komuniciraju, osim u snu koji dele, u kome se ona pojavljuje kao košuta, a on kao jelen.

Želeli smo jednostavan film, jasan kao voda iz izvora i nismo znali da li će nas publika slediti jer se ovaj film gleda samo sa srcem punim velikodušnosti“, rekla je rediteljka kada je primala glavnu nagradu „Berlinala“.


Finac Aki Kaurismaki nagrađen je Srebrnim medvedom za najboljeg reditelja, za dramu o izbeglicama The Other Side of Hope.

Najbolji glumci gestivala su južnokorejska glumica Kim Min-hi i Austrijanac Georg Fridrih.

Kim Min-hi nagrađena je za ulogu u filmu svog sunarodnika Heng Sang-sua On the Beach at Night Alone, a Georg Fridrih za ulogu u Bright Nights gde tumači oca koji pokušava da uspostavi kontakt sa sinom tinejdžerom tokom puta u Norvešku.


Srebrni medved i velika nagrada žirija dodeljena je filmu Felisite (Felicite) francusko-senegalskog reditelja Alena Gomija.

Čileanac Sebastijan Lelio dobio je nagradu za scenario za Una mujer fantastica, portret transrodne žene. Glumica Danijea Vega, i sama transrodna, bila je među favoritima za nagradu za najbolju žensku ulogu.


Nagrada Alfred Bauer, u sećanje na osnivača festivala koja se dodeljuje ostvarenju koje otvara nove perspektive dodeljena je filmu Pokot, poljske rediteljke Anješke Holand.
Izvor:RTS
Povezane teme: Berlinale 2017
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
The Edge of Seventeen / Komedija / Drama
The Edge of Seventeen

Komedija / Drama
Nocturnal Animals / Drama / Triler
Nocturnal Animals

Drama / Triler
Life on the Line / Akcija / Drama
Life on the Line

Akcija / Drama
Shut In / Drama / Triler
2.0

Shut In

Drama / Triler
Arrival / Drama / Naučna fantastika
Arrival

Drama / Naučna fantastika
Come and Find Me / Drama / Triler
Come and Find Me

Drama / Triler
Elle / Drama / Triler
Elle

Drama / Triler
Novi filmovi