Italijanski tekhaus dj i producent dolazi u Novi Sad + intervju
05. dec 2013. @ 19:37

Italijanski tekhaus dj i producent dolazi u Novi Sad + intervju

Svaki put kad novosađani osete da klubska scena stagnira i ne pruža dovoljnu ponudu da zadovolji ukuse i potrebe svih željnih moderne zabave sa kvalitetnom muzičkom estetikom, MikroKlub se pojavljue niotkuda i trudi se da reši stvar.

Organizacije Public Pee i HNS Events, u petak 06. decembra dovode u Novi Sad italijanskog dj-a Manuel De Lorenzija, sa ciljem da se obogati novosadska klupska ponuda koja nema prefix popularnog, nego akcentuje kvalitet. Pored njega, te večeri, u klubu Dandy koji se nalazi u hotelu Park, muzičko veče će upotpuniti i nekoliko lokalnih dj-a sa svojim “back2back” setovima, Klaus, Petar Cvetković, Dee Face, Otto Von Disko, Miloš Jovanović i Milan Živanov.

Manuel De Lorenzi spada u red novog talasa italijanske elektronske scene, ali je za kratko vreme skrenuo pažnju globalnog auditorijuma svojim produkcijskim umećem. Sam koncept MikroKluba se bavi, upravo, prezentovanjem producentata koji su još uvek na početku karijere i time pokušava da predvidi globalne trendove u kontekstu underground elektronske muzike. S tim u vezi, novosađani će imati ekskluzivnu priliku da ugoste producenta i dj-a koji će za par godina stati u kategoriju “teško dostupnih”.

MikroKlub prepoznaje da svaki klaber ima sopstvenu, drugačiju, viziju zabave. Svaki klaber ima sopstvenu viziju savršenog kluba. MirkoKlub je prostor u svakom klaberu. Prostor koji nema zidove, prostor bez ograničenja, u kom postoji samo zvuk, emocije i energija.MikroKlub je ideja koja povezuje i pokreće bez ograničenja, pravi atmosferu igrajućih tela, nasmejanih lica i povezanih duša u malom. Nastoji da Novi Sad, makar i na trenutak, bude u toku sa razvijenim muzičkim scenama sveta.

Koja je najbolja kritika koju si čuo o sebi, a koja najlošija?

Najbolja kritika je kad tokom mog seta, ljudi priđu i podele emocije vezano za moju muziku, a najgora kad mi devojka prokomentariše pesmu da joj se ne sviđa. :)

Trenutno se nalazimo u vremenu ''post free download'' revolucije. Kako vidiš muzički biznis u narednom periodu, 5 do 10 godina od danas?

Trenutno stanje je takvo da je tržište digitalne muzike dominantno, iako pasionirani ljubitelji ploča ne žele to da priznaju. Moje mišljenje je da je digitalna muzika pružila mnogo više mogućnosti ljudima da se upuste u muzički biznis. Voleli to ili ne, takvo je stanje trenutno. Mislim da se u skoroj budućnosti neće mnogo toga promeniti, ili makar ja ne vidim tu promenu. Digitalna muzika i dalje ostaje budućnost muzike.

Koja je tvoja vizija savršene žurke?

Savršena žurka za mene znači da je publika kvalitetna i da je dobro ozvučenje.

Šta je po tvom mišljenju najbitnija stvar za jedan klub? I da li si ikad puštao muziku u savršenom klubu?

Trenutno, više volim da nastupam u malim klubovima. Srećan sam da se mogu pohvaliti puštanjem muzike u dosta savršenih klubova poslednjih meseci. Na primer, istakao bih klub Fade, zatim Classic club - mesto gde se dešavaju najmagičniji after partiji, a pomenuo bih i žurku na hrvatskom primoriju, klub Cruise, to je nešto što nikad neću zaboraviti.

Upravo si izdao singl Fahrenheit za izdavačku kuću Mesmerize Musique, šta sledeće možemo da očekujemo od tebe?

Posle Mesemerize-a, sledeći singl mi izlazi za izdavačku kuću Medicine, izdanje zajedno sa remiksima Sebastijan Paice, Jessice Diaz. Zatim za izdavačku kuću Joruba, remiks za Shafa Huza, nakon toga EP za moju izdavačku kuću Monday Morning, kao i jedan super projekat za izdavačku kuću koja je trenutno tajna, a u kolaboraciji je sa Proudly People.

Kakva je tvoja percepcija srpske kulture i muzike?

Čuo sam mnogo dobrih stvari o Srbiji, i mislim da imate dobar ukus kad je elektronska muzika u pitanju. Isto tako, mislim da imate dosta dobrih producenata, i nadam se da ću uspeti da napravim saradnju sa nekim ko pravi dobar i kvalitetan “dubby i groovy” tek haus. Hvala mnogo za intervju, jedva čekam da dođem i uživam u žurci zajedno sa vama. :)

Ulaznice za ovaj događaj se kupuju na ulazu u klub Dandy, po ceni od 200 din, ulaskom do ponoći, I 350 din, za sve one koji dođu posle ponoći.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)