Izlozba grafika inspirisanih Merilin Mensonom u Beogradu
30. maj 2012. @ 08:13

Izlozba grafika inspirisanih Merilin Mensonom u Beogradu

Povodom nastupa Merilin Mensona (Marilyn Manson) na IQ MUSIC festivalu, koji pokreću Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Jelen Live-a, likovni umetnik David Vartabedijan, otvorio je 29. maja u 19h, u Domu Omladine Beograda izložbu pod nazivom “Astonishing/Začuđujuće”. Ova izložba obuhvata preko 20 grafika, crteža i skica posvećenih Marilyn Mansonu, koje su nastajale od 1996. godine do danas.

O umetniku koji ga tokom dugog niza godina neprestano inspiriše, Vartabedijan kaže: “Marilyn Manson je sasvim sigurno poslednja pojava u svetu muzike koja je atraktivno, pametno i provokativno spojila vizuelni identitet sa muzikom. S obzirom da je likovna umetnost vizuelna stvar, a da se sam Menson konstantno transformiše, mislim da je on idealan subjekat za praćenje. Inspiracije u njegovim tekstovima ima napretek, pod uslovom da pravilno mislite svojom glavom.”

IQ MUSIC je nov muzički festival, koji pokreću Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Jelen Live-a, na kome će se predstaviti više različitih izvođača, kako iz regiona, tako i sa internacionalne muzičke scene. Svim ovim umetnicima je zajedničko to što su svojim dosadašnjim radom uspeli da ostvare veoma specifične umetničke izraze, kao i da tokom dužeg vremenskog perioda, privlače pažnju publike i medija kvalitetom i autentičnošću svoje muzike.

Novosadski bend DreDDup otvoriće program IQ MUSIC festivala, 9.juna u Beogradskoj areni, pošto je pobedio na konkursu organizatora za izvođače. Ovaj festival, uz podršku Jelen Live-a, organizuju Arena Beograd i Beogradska kulturna mreža. Podsećamo da je uslov za učešće na konkursu bio da bend obradi jednu od tri pesme: Sweet Dreams (Eurithmycs, Marilyn Manson), Crno bijeli svijet (Prljavo kazalište) ili Samo par godina za nas (EKV). U finale je na ušlo deset izvođača, koji su prikupili najviše glasova na fejsbuk strani IQ music, a pobednika su odlučili još i glasovi publike putem sms-a i članova žirija, u specijalnoj emisiji na Radio Beogradu 202. Žiri su činili Nikola Vranjković iz benda Block Out, Dragan Škrba, programski menadžer Beogradske kulturne mreže i Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202. DreDDup postoji od 1997. godine, a svoju mUziku opisuju kao indastrijal krosover. Više o bendu možete saznati na www.dreddup.com.

Pored jedinstveno-ekscentričnog Merilin Mensona koji će po prvi put nastupiti u Beogradu, na sceni Beogradske arene, 9. juna pojaviće se po prvi put i kultni bend LAIBACH, britanski haus trio DIRTY VEGAS, pioniri darkvejva u regionu, makedonski Mizar kao i srpski bend upečatljivog stila BLOCK OUT.

Karte po cenama od 2890 za parter i 2990 dinara za tribine mogu se nabaviti na sledećim prodajnim mestima: Blagajna Beogradske arene, Bilet centar Beograda, Ušće Shopping centar, Eventim prodajna mestima, Card service prodajna mesta, kao i na sajtovima www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.

Povezane teme: IQ music, Marilyn Manson
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)