Azazel / Boris Akunjin / Informatika

Azazel

0.0 (0)
Autor:
Izdavač: Informatika
Godina izdavanja: 2009
216 str.
ISBN: 978-86-84497-25-5

Reč je o prvoj ekranizaciji bestselera poznatog pisca i prevodioca Borisa Akunjina. Erast Petrovič Fandorin je devetnaestogodišnji plemić koji nakon smrti roditelja ostaje bez para. Zapošljava se kao činovnik u Kriminalističkom odseku moskovske policije. Sanja o tome da postane pravi istražitelj. Ta prilika mu se pruža nakon što se naslednik velikog bogatstva ubije na javnom mestu. Iz samoubicinog testamenta saznaje da je sav novac ostavio jednoj britanskoj lejdi. Zato mladi Erast kreće put Londona i otkriva da se oko, naizgled, milosrdne ledi, vrzma veliki broj sumnjivih likova. Novopečeni istražitelj nije svestan da se upleo u internacionalnu zaveru... Uloge: Ilja Noskov, Marina Nelojova, Sergej Bezrukov, Larisa Boruško i drugi.

U AVANTURAMA ERASTA FANDORINA pisac nam nudi sve žanrove klasičnog kriminalističkog romana:

AZAZEL - konspirativni roman;

TURSKI GAMBIT - špijunski roman;

LEVIJATAN - hermetični roman;

AHILEJEVA SMRT - triler;

ŽANDAR PIK - roman o prevarantima;

DEKORATER - horor o manijaku, serijskom ubici;

DRŽAVNI SAVETNIK - politički roman o teroristima;

KRUNISANJE - roman o visokom društvu oko dvora;

LJUBAVNIK SMRTI - roman o odrastanju;

LJUBAVNICA SMRTI - dekadentni roman;

DIJAMANTSKE KOČIJE - nindža roman.

Reč je o romanima pod zajedničkim naslovom Avanture Erasta Fandorina, koji se čitaju u više od trideset zemalja sveta - romanima po kojima su u Rusiji snimljena tri filma s Nikitom Mihalkovim i Olegom Menščikovim u glavnim ulogama, dok se holivudski producenti spremaju da ekranizuju celu „Fandorinovu" biblioteku.

U pitanju su detektivski romani!

Kome to može biti privlačno?

Ako volite zanimljiv, napet i do samog kraja neizvestan zaplet, ako ste skloni da i sami budete pomalo detektiv, da istražujete zajedno s junacima romana - ovo su knjige za vas. Napomena: nemojte se razočarati ako ne pogodite ko je zločinac!

Ako volite istoriju, preciznije - poslednje decenije XIX veka, tokom kojih su postavljane osnove modernog sveta, razbijale se vekovne „velike sile" i stvarao nov raspored snaga (koji će nas dovesti do sveta u kakvom živimo) - ovo su priče za vas.

Ako vas vaš nemirni duh tera na stalna istraživanja, ako smisao postojanja nalazite u putovanjima, u upoznavanju dalekih egzotičnih krajeva, ali i velikih svetskih metropola - krenite za bajronističkim Erastom Fandorinom!

Ako volite sentimentalne zaplete, fatalne žene, kockarnice i spletke iz visokog društva, navijaćete za plavookog lepotana - glavnog junaka ovih dela - koji svima omogućuje da dođu do sreće, dok on sam ostaje zarobljen u sopstvenoj tragičnoj sudbini.

Ako vas vaš nemirni duh tera na stalna istraživanja, ako smisao postojanja nalazite u putovanjima, u upoznavanju dalekih egzotičnih krajeva, ali i velikih svetskih metropola - krenite za bajronističkim Erastom Fandorinom!

Ako volite sentimentalne zaplete, fatalne žene, kockarnice i spletke iz visokog društva, navijaćete za plavookog lepotana - glavnog junaka ovih dela - koji svima omogućuje da dođu do sreće, dok on sam ostaje zarobljen u sopstvenoj tragičnoj sudbini.Konačno, ako i inače čitate, sa zadovoljstvom ćete u ovim romanima tražiti (i nalaziti) odjeke dela Agate Kristi i Konana Dojla, Čehova, Dostojevskog. Najlepše je ipak to što sve ovo možete tražiti i naći, ali i ne morate. Možete ove romane čitati i kao prvu knjigu u svom životu - i opet ćete uživati. Niko vas neće ni poučavati ni mučiti „mudrošću". Dobićete samo čisto mentalno zadovoljstvo!

O autoru:
Boris Akunjin se pojavio 1998. godine kad je objavio roman "Azazel", prvu knjigu u, danas već kultnoj, biblioteci "Avanture Erasta Fandorina".

Sve do pete knjige ove biblioteke autor se krio iza umetničkog imena i niko nije znao da se iza imena Boris Akunjin krio Grigorij Čhartišvili (rođen 1956.), koji je do svoje četrdeset druge godine bio vrlo dobro poznat samo u krugu intelektualaca kao vrstan japanolog, prevodilac s japanskog, autor niza naučnih članaka i eseja, i kao urednik jednog od vodećih književnih časopisa Svetska književnost („Иностранная литература“).

Munjevitom brzinom, za samo nekih pet godina, Boris Akunjin je bio preveden na više od 30 jezika i zauzeo je neosporno mesto pored Dime-oca i sera Artura Konana Dojla. Njegove knjige su postale inspiracija takvim umetnicima kao što su Nikita Mihalkov i Pol Verhoven i dosad je objavio 25 knjiga koje se razvrstavaju u tri veće biblioteke. U decembru 2006. nastavio je "Avanture Erasta Fandorina" objavljivanjem zbirke većih i manjih pripovedaka "Brojanice od žada" i obećao je svojim čitaocima još samo dva romana u okviru ove biblioteke.

Povezane teme: istorijski, avanturistički
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Knjige istog autora (1)
Knjige istog ili sličnog žanra (20)

Poljubac leptira
Džejms Lajon

Brodolom
Vlada Arsić

Beograd ispod Beograda
Zoran Lj. Nikolić Vidoje D. Golubović

Bitke za Balkan
Duško Lopandić

Slonovski mesec
Džon Svini

Bosonoga kraljica – II deo
Ildefonso Falkones

Bosonoga kraljica – I deo
Ildefonso Falkones

Zavesti Ingrid Bergman
Kris Grinalg

Znamenje anđela
Dejan Stojiljković

Čovek zvani neustrašivi
Vilijem Stivenson

Strah od promaje
Slobodan Bubnjević

Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić

Zlatno runo - VII tom
Borislav Pekić

Istorija Jugoslavije u 20. veku
Mari-Žanin Čalić

Jedne zimske noći
Sajmon Sibag Montefjore

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige