Ekranizovan bestseler „Voda za slonove“
25. nov 2010. @ 10:20  |  izdanja

Ekranizovan bestseler „Voda za slonove“

Sara Gruen, Mono&Manjana

Roman „Voda za slonove“, neponovljive atmosfere i egzotičnih karaktera, dobitnik je nagrade Book Browse Diamond za najpopularniju knjigu i nominovan za nagradu Quill, a proveo je dvanaest nedelja na listi najprodavanijih naslova časopisa New York Times i šezdeset na top-listi Publishers Weeklyja.

Poslužio je i kao inspiracija reditelju Frensisu Laurensu, koji je na osnovu romana napisao i scenario za istoimeni film. Snimanje filma po svetskom bestseleru počelo je 20. maja ove godine, a nedavno je i završeno. Glavne uloge tumače Robert Patison, popularni Edvard Kulen iz sage „Sumrak“. Njegovu ljubav za sva vremena, Marlenu, igra Riz Vinterspon a opasnog dresera životinja Kristof Valc, koji je za ulogu u filmu “Prokletnici“ i osvojio Zlatni globus i nominaciju za Oskara. Pre nego što je Valc potvrdio učešće u projektu, kao potencijalni kandidat za lik agesivnog Avgusta pominjao se Šon Pen. Svetska premijera filma je zakazana za april 2011. godine.


Džejkob je surovom igrom sudbine napustio svoj dotadašnji život primernog studenta veterinarskog fakulteta, ulazeći u svet čudaka i izopštenih. Njegov novi dom, slučajnim ukrcavanjem na neobični voz, postaje „Cirkus braće Benzini“ koji se ispostavlja da je spas ali i direktan ulaz u novi pakao. Preživeti svaki dan u drugom gradu tokom američke Velike depresije nije ni malo jednostavno. Njegova ljubav prema životnjama ipak će prevladati teške momente i ukrotiti i najveće izazove - poput slonice Rozi, koju pre njega niko nije uspeo da dresira, zbog njenog tvrdoglavog odbijanja bilo kakvog kontakta sa ljudima.



Džejkob sa svojom sposobnošću da komunikacira i sa najuplašenijim životninjama, a koja se pre svega zasniva na dobroti i osećajnosti, na meti je neprijateljski raspoloženog dresera životinja Avgusta. Neprijateljstvo Avgusta postaje još snažnije kada primeti da Džejkob sve više vremena provodi sa njegovom ženom, Marlenom, koja je i sama mnogo puta iskusila snagu besa svog supruga... Postavlja se pitanje da li će Džejkob, Marlena i Rozi uspeti da pronađu novi, zajednički izlaz u neki drugi bezbedniji svet?
Povezane teme: knjige o filmu
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (8)

Istorija filma
Dejvid Parkinson

Film i filozofija
Do­mi­nik Ša­to

Filmska fabula
Žak Ran­si­jer

Glumac na filmu
Žaklin Nakaš

Istorija filma III
Dejvid A. Kuk

Istorija filma II
Dejvid A. Kuk

Istorija filma I
Dejvid A. Kuk

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige