Ema Tompson piše nove avanture Petra Zeca
20. sep 2011. @ 08:03  |  vesti

Ema Tompson piše nove avanture Petra Zeca

Izdavač priča za decu o junaku Petru Zecu (Peter Rabbit) poznate engleske spisateljice Beatriks Poter (Helen Beatrix Potter 1866- 1943) zvanično je potvrdio da će novu priču o avanturama fiktivnog junaka napisati oskarovka Ema Tompson (Emma Thompson).

Knjiga pod nazivom „The Further Tale of Peter Rabbit“ biće objavljena u septembru 2012. godine kao 24. naslov u uzbudljivoj kolekciji priča o neobičnom zecu. Ovo je prvi puta da izdavač želi da objavi dodatni naslov originalnom serijalu koji je Poterova napisala između 1902. i 1930. godine.

Poznata glumica i scenaristkinja Ema Tompson talentovana je za stvaranje angažovanih priča ispunjenih humorom koji podseća na Poterovu i smatra se savršenim izborom za novu pisanu avanturu o širom sveta poznatom dečijem junaku.

„Oduvek sam volela Beatriks Poter, kao dete i potom kao majka, ali i u godinama između. Kada sam „dobila“ poziv od gospodina Zeca da napišem sledeću priču, bila sam veoma počastvovana. Nadam se da neću izneveriti ni njega ni njegovu izuzetnu kreatorku.“ – izjavila je Tompsonova.Uprava izdavačke kuće Pingvin (Penguin) objasnila je da je sasvim prikladno da se u godini koja slavi 110 godina postojanja poznatog dečijeg junaka napravi korak napred i omoguće mu se sasvim nove avanture u kojima će izaći iz bašte gospodina Mekgregora i uputiti se u Škotsku, gde će upoznati nežnog diva... Inspiracija Tompsonove Škotskom proizašla je iz njenog proučavanja raspusta Beatriks Poter, koje je, kao devojčica, tamo provodila.

Ema Tompson već izvesno vreme radi na nekoliko projekata za decu, uključujući i filmsku adaptaciju priča o sestri Matildi Kristijane Brend (Christianna Brand) pod nazivom „Dadilja Mekfi". Tompsonova je dobila Oskara za ulogu u filmu "Hauardov kraj" i Oskara za najbolji adaptirani scenario za film „Razum i osećajnost" rađen po romanu Džejn Ostin (Jane Austen).


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige