Insajder, moja priča / Brankica Stanković / Samizdat B92

Insajder, moja priča

0.0 (0)
Autor:
Izdavač: Samizdat B92
Godina izdavanja: 2013
363 str.
ISBN: 978-86-7963-374-3

Krajem 2009. predstavnici MUP-a zaključili su, procenomnjene bezbednosti, da joj je život ugrožen zbog tema kojima se bavila u svojimemisijama. Emisija “Insajder” od 2004. do danas bavila se mnoštvom tema:motivima za ubistvo premijera Srbije, švercom cigareta, organizacijom tajnihslužbi, propustima MUP-a Srbije, huliganima, fudbalskom, pravosudnom igrađevinskom mafijom, korupcijom u nadležnim institucijama, biznismenima,pljačkom države, privatizacijom… “Insajder” je, po mišljenju većine, najhrabriji novinarski projekat uSrbiji, koji je, zbog tema kojima sebavio, postao smetnja mnogim kriminalnim grupama. Uprkos brojnim pretnjama kojesu usledile i javnim pozivima na linč, odgovor Brankice Stankovic na to bio jeproširenje tima “Insajdera” a potom novi serijal, "Prevara veka”. Sada je pred nama i knjiga “Insajder, moja priča”.

Ova knjiga je njena lična priča; zastrašujući detalji iz života Brankice Stanković od trenutka kada je dobila policijsko obezbeđenje, koji su do sada bili potpuno nepoznati javnosti, odvijaju se dinamikom i tenzijom trilera pred očima čitaoca. Ona se pritom otvoreno i hrabro, pišući autobiografski, prvi put javnostipokazuje ne samo kao novinarka, već kao osoba koja živi sa svim ljudskimstrepnjama, strahovima, radostima, vrlinama i slabostima… Knjiga takođe obiluje dokumentarnim materijalima i podsećanjima na važne trenutke političkog života Srbije koji su vezni za istraživanja “Insajdera”, i prvi put do sada objavlje nisu najzanimljiviji detalji iz procesa pripreme ovog serijala.

O autoru:
Brankica Stanković je novinarka B92, autorka emisije Insajder. Rođena je u Beogradu 1975. godine. Novinarstvom je počela da se bavi 1996. godine na Televiziji Studio B. Brankica Stanković radi u B92 od 1997. godine. Od decembra 2009, odlukom nadležnih institucija, živi sa dvadesetčetvoročasovnim policijskim obezbeđenjem. Uređivala je centralnu informativnu emisiju Dnevnik Radija B92 i bila je jedan od urednika nedeljnih emisija “Jutopija” i „Apatrija“. Radila je kao dopisnica Švedskog radija i nemačkog WDR.Od 2004. autorka je i urednica emisije "Insajder", koja je za godinu dana postala najgledanija dokumentarna emisija u Srbiji i najcitiranija u dnevnoj štampi. Za rad u emisiji „Insajder“ na televiziji B92, dodeljena joj je, 2006. godine, nagrada Jug Grizelj . Krajem 2009. godine je dospela u žižu javnosti zbog pretnji smrću koje su joj uputuli fudbalski navijači. Početkom 2010.godine, po drugi put joj je dodeljena nagrada Jug Grizelj, za istraživačko novinarstvo. Objavila je 2013. godine knjigu „Insajder, moja priča“.
Povezane teme: autobiografija
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Knjige istog ili sličnog žanra (19)

Aleja Viktora Bubnja
Teofil Pančić

Džozef Anton: Memoari
Salman Ruždi

Dokaz raja
Iben Aleksander

Prozraci
Svetlana Velmar-Janković

Kad Marina Abramović umre
Džejms Vestkot

Terezin sin
Vjeran Miladinović Merlinka

Promena
Mo Jan

Blistavo i strašno 2
Bekim Fehmiu

Dosije K.
Imre Kertes

Živeti slobodno
Nik Vujičić

Tito - lov - politika
Danilo Todorović

Godina prođe, dan nikad
Žarko Laušević

Uživo!: Autobiografija
Miša Aleksić

Život
Kit Ričards

Afrikanac
Dušan Miklja

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige