Kendas Bušnel: Štiklama do vrha
30. maj 2010. @ 14:47  |  izdanja

Kendas Bušnel: Štiklama do vrha

Alnari

Od Kednas Bušnel, autorke romana Seks i grad i Peta avenija dolazi nam novi roman - Štiklama do vrha. Pozornica ovog modernog ženskog viteškog romana je ponovo Njujork i još jednom, iza težnje ka vrhu, želje za osvetom ili jednostavne borbe za opstankom, stoje jako i iskreno prijateljstvo i uvek nepredvidiva ljubav.

Za svakog ko je neko u Njujorku, Viktori Ford, Vendi Hili i Niko O'Nil predstavljaju oličenje uspeha. Viktori je najpopularnija mlada modna kreatorka, Vendi je predsednica velike filmske kompanije, a Niko je urednica popularnog ženskog časopisa koji predstavlja pravu bilbiju stila ovog velikog grada. Iz ugla posmatrača, njih tri su na samom vrhu!

Viktori, Vendi i Niko, međutim, svoje živote ne gledaju tako ružičasto. Niko se upustila u vrelu vanbračnu vezu sa jednim manekenom zbog koje se oseća užasno krivom, Viktorina poslednja modna kolekcija doživela je neuspeh, a Vendin brak se nalazi u krizi. Brilijantne, duhovite i nesavršene, nove junakinje Kendas Bušnel zaista su neodoljive. Autorka ih vodi kroz pravo minsko polje posla, ljubavi i života na vrhu i pruža nam izuzetno zabavnu lekciju o tome kako da se izborimo sa problemima i da budemo nasmejani čak i onda kada nam je najteže.

O autorki:

Kendas Bušnel rođena je u Glastonberiju, u američkoj državi Konektikat, kao treća kćerka u porodici. Već sa osam godina znala je da želi da postane pisac, iako se kratko oprobala u glumi. Na Menhetn se preselila sa devetnaest godina. Nakon više od decenije teškog života, bila je u iskušenju da odustane od svojih snova. Međutim, kada je zagazila u tridesete, počela je da piše rubriku u Njujork Obzerveru. Zbirka od 37 kolumni pod nazivom Sex i grad momentalno je postala hit, a potom je usledila i kultna serija.

Kako Kendas Bušnel ističe - ''Keri Bredšo uvek će biti deo mog života. Taj lik bio je moje drugo ja, kako u rubrici tako i u knjigama.''

Kendas Bušnel se 2004. godine udala za deset godina mlađeg njujorškog baletana Čarlsa Askegarda nakon samo dva meseca zabavljanja. Pre braka sa Askegarom, izlazila je sa nekoliko bogatih i moćnih muškaraca, među kojima je i izdavač čuvenog magazina za muškarce GQ, koji je poslužio kao inspiracija za lik gospodina Zverke u romanu Seks i grad.

''Romantične veze danas ne traju večno, suština je u prijateljstvu među ženama.''
- Kendas Bušnel


Povezane teme: odmor uz knjigu
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (5)

Vragolije
Amanda Kvik

Plavi dim
Nora Roberts

Male radosti subote
Aleksandar Mekol Smit

Sinovi i planete
Klemens J. Zec

Soulfood
Žana Poliakov

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige