Klub mrtvih - III deo serijala Prava krv / Šarlejn Haris / Čarobna knjiga

Klub mrtvih - III deo serijala Prava krv

0.0 (0)
Autor:
Izdavač: Čarobna knjiga
Godina izdavanja: 2011
301 str.
ISBN: 978-86-7702-186-3

U trećoj knjizi serijala, Suki Stakhaus ima ljubavnih problema. Njen dečko, vampir Bil, u poslednje vreme je hladan i nepažljiv prema njoj. Najavljuje joj odlazak na poslovni put, ali ona od njegovog šefa Erika saznaje da je pao pod uticaj bivše ljubavi, seksepilne vampirke Lorene, i da je pride i otet. Erik traži od Suki da mu pomogne da izbave Bila, a ona, iako prevarena, pristaje da se uputi u Džekson, u Misisipiju, da ga pronađe. Erik u međuvremenu ubeđuje Alsida, zgodnog vukodlaka, da omogući Suki ulaz u Klub mrtvih, gde se okupljaju natprirodna bića Džeksona. I dok joj se Erik udvara, a njena osećanja prema Alsidu bujaju, Suki mora da otkrije ko je kidnapovao Bila i spozna način kako da ga spase.

„Harisonova nikad nije bila u boljoj spisateljskoj formi.“

"The Dallas Morning News"

„Nemoguće je ne zavoleti otkačenu i seksepilnu Suki, jednu od najupečatljivijih književnih junakinja, koja nas vodi kroz zanimljive mračne svetove... Najbolja je.“

BookPage

„Šarlejn Haris maštovito spaja više žanrova i stvara sopstvenu čudnovatu tvorevinu.“

Rocky Mountain News

Knjiga Klub mrtvih predstavlja treći deo serijala Prava krv, jednog od najpopularnijih vampirskih serijala svih vremena. U više od 40 zemalja do sada je prodato 25 miliona primeraka ovog uzbudljivog vampirskog štiva.

Prema serijalu Šarlejn Haris snimljena je serija Prava krv, koja se prikazuje na kanalu HBO od 2008. godine. Ulogu Suki Stakhaus igra oskarovka Ana Pakvin, a njenu vampirsku ljubav, Bila Komptona, Stiven Mojer. 

O autoru:
Šarlejn Haris (1951) rođena je u gradiću Tunika, u Misisipiju, u SAD. Njena spisateljska karijera traje više od dvadeset godina. Njeni literarni prvenci su pesme o duhovima, a nešto kasnije počinje da piše drame, u vreme kada je pohađala koledž Rouds u Memfisu, u Tenesiju. Nekoliko godina kasnije počela je da piše i romane, koji su je proslavili.

Nakon dva nezavisna romana iz domena misterije, Harisova je započela pisanje serijala knjiga pod nazivom "Aurora Teagarden", a prva knjiga u serijalu – "Real Murders" – bila je nominovana za nagradu "Agatha", koja se dodeljuje za najbolja dela iz žanra misterija i krimića, za 1990. godinu. Potom je napisala serijal knjiga "Shakespeare", a nedugo zatim usledili su i romani iz serijala "Vampiri s juga", poznati isto tako i kao serijal o Suki Stakhaus, a najpoznatiji kao "Prava krv" ("True Blood"), što je naslov veoma popularne serije snimljene po ovim knjigama. Prvi deo serijala, roman "Mrtav do mraka", osvojio je nagradu "Anthony" za najbolju misteriju 2001. godine. Ceo serijal je do sada prodat u 25 miliona primeraka i preveden u više od 40 zemalja, te predstavlja jedan od najpopularnijih vampirskih serijala svih vremena. TV serija "Prava krv" jedna je od najpopularnijih na TV kanalu HBO, gde se prikazuje od 2008. godine.

Do sada je objavljeno jedanaest romana "Prave krvi" i nekoliko zbirki priča, a Harisova je potpisala ugovor za još dva romana. Uporedo piše i novi serijal – "The Harper Connelly Mysteries".

Šarlejn Haris je udata i ima troje odrasle dece. Nekada se bavila dizanjem tegova i karateom, a sada je pasionirani čitalac knjiga i filmofil. Živi u Magnoliji, u Arkanzasu, gde je i starešina episkopalne crkve Svetog Džejmsa.

Povezane teme: horor
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Knjige istog autora (3)
Knjige istog ili sličnog žanra (20)

Krv naša nasušna
Glen Dankan

Keri
Stiven King

Peščana hronika
Pavle Zelić

Nikadođija
Nil Gejmen

Dvanaestorica
Džastin Kronin

Rozmarina beba
Ajra Levin

Talulin čopor
Glen Dankan

TO
Stiven King

Dnevnik otrova
Merirouz Vud

Večita noć
Giljermo del Toro i Čak Hogan

Nakot
Goran Skrobonja

Isijavanje
Stiven King

Pandora
En Rajs

Pod kupolom
Stiven King

Svini Tod - Ogrlica od bisera
Džejms Malkolm Rajmer

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige