Misterija „Varšavskih anagrama“
11. feb 2010. @ 15:00  |  izdanja

Misterija „Varšavskih anagrama“

Ričard Zimler, IPS Media

Najnovije delo Ričarda Zimlera pod nazivom „Varšavski anagrami“ nedavno se pojavilo u izdanju izdavačke kuće IPS Media. Ovaj mračni istorijski triler sa elementima detektivske priče odvešće vas čitalačkim putem u dalek i potpuno drugačiji svet u kom vladaju zakoni praktične kabale – magije. 

Radnja romana se odvija u jevrejskom getu, u Varšavi, gde su oktobra 1940. nacisti smestili oko 400 hiljada Jevreja, čineći od tog malog prostora turobno i potpuno izolovano ostrvo od ostatka sveta. Tokom romana pratimo neobičnog junaka Erika Koena, starog psihijatra koji pokušava da osveti čudovišnu smrt svog devetogodišnjeg nećaka Adama. Međutim, samo jedan čovek, vidovnjak Henjek Korben, vidi i čuje Koena dok on pripoveda svoju zastrašujuću sudbinu.


Vremenom Henjek počinje da razotkriva uzrok „dematerijalizovanog stanja“ starog psihijatra, i shvata da je Koen sledbenik praktične kabale... Misterija, zločin i razotkrivanje istog kroz priču protkanu istorijskim činjenicama samo su neki od razloga zbog kojih je ovaj pisac nazvan "američkim Umbertom Ekom".

Zimler je rođen 1956. u Njujorku. Diplomirao je na studijama uporedne religije i žuranalistike. Radio je kao novinar u San Francisku. Trenutno radi kao predavač na univerzitetu u portugalskom gradu Portu. Njegovi romani nalaze se na listama bestselera u zemljama širom sveta. Našoj čitalačkoj publici poznat je naročito po romanu „Poslednji lisabonski kabalista“, koji je za naše tržište svojevremeno objavila izdavačka kuća Laguna. Zimler je dobitnik brojnih priznanja, među kojima je i Nagrada za nacionalni doprinos umetnosti. Roman „Varšavski anagrami“ izabran je za najbolju knjigu u Portugalu 2009.


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (1)

Voz osvete
Čavi Kasinos

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige