Mrtav do mraka - I deo serijala Prava krv / Šarlejn Haris / Čarobna knjiga

Mrtav do mraka - I deo serijala Prava krv

0.0 (0)
Autor:
Izdavač: Čarobna knjiga
Godina izdavanja: 2011
320 str.
ISBN: 978-86-7702-180-1

Suki Stakhaus, konobarica iz gradića u Luizijani i devojka koja ume da čita tuđe misli, oduvek je maštala o tome da upozna nekog vampira. Svet se mnogo promenio u poslednje dve godine i vampiri su počeli neskriveno da žive među ljudima. Takvu koegzistenciju je omogućio nov proizvod, sintetička krv, zahvaljujući kojoj vampiri više ne moraju da love ljude.

Kada u kafanu u kojoj radi bude ušetao Bil, vampir iz njenih snova, Suki će dobiti možda i više nego što je tražila. Postaće predmet obožavanja nekoliko zanosnih i moćnih vampira i nekih drugih natprirodnih bića, ali će biti uvučena u čitav niz krvavih ubistava koja će zadesiti njen gradić. Utrkujući se s vremenom i natprirodnim silama u pokušaju da reši mnogobrojna ubistva, Suki će se i sama naći na meti opasnog zločinca i shvatiće da odabir vampira za momka možda i nije jedna od najpametnijih stvari koje je u životu uradila...

„Zanosna mešavina različitih žanrova sa elementima misterije, strave i užasa, ljubavnog romana i erotike.“

"Milwaukee Journal Sentinel"

„Prvoklasna misterija... ubedljiva koliko i puna iznenađenja!“

"Washington Post Book World"

„Ovo je ona vrsta knjige koju rado uzmete da čitate pred spavanje, misleći da ćete pročitati samo jedno poglavlje, ali na kraju pročitate bar sedam!“

Alan Bol, scenarista i producent serijala "Prava krv"

Knjiga "Mrtav do mraka" predstavlja početak serijala "Prava krv", jednog od najpopularnijih vampirskih serijala svih vremena. U više od 40 zemalja do sada je prodato 25 miliona primeraka ovog uzbudljivog vampirskog štiva.

Prema serijalu Šarlejn Haris snimljena je serija "Prava krv", koja se prikazuje na kanalu HBO od 2008. godine. Ulogu Suki Stakhaus igra dobitnica Oskara Ana Pakvin, a njenu vampirsku ljubav, Bila Komptona, Stiven Mojer.

O autoru:
Šarlejn Haris (1951) rođena je u gradiću Tunika, u Misisipiju, u SAD. Njena spisateljska karijera traje više od dvadeset godina. Njeni literarni prvenci su pesme o duhovima, a nešto kasnije počinje da piše drame, u vreme kada je pohađala koledž Rouds u Memfisu, u Tenesiju. Nekoliko godina kasnije počela je da piše i romane, koji su je proslavili.

Nakon dva nezavisna romana iz domena misterije, Harisova je započela pisanje serijala knjiga pod nazivom "Aurora Teagarden", a prva knjiga u serijalu – "Real Murders" – bila je nominovana za nagradu "Agatha", koja se dodeljuje za najbolja dela iz žanra misterija i krimića, za 1990. godinu. Potom je napisala serijal knjiga "Shakespeare", a nedugo zatim usledili su i romani iz serijala "Vampiri s juga", poznati isto tako i kao serijal o Suki Stakhaus, a najpoznatiji kao "Prava krv" ("True Blood"), što je naslov veoma popularne serije snimljene po ovim knjigama. Prvi deo serijala, roman "Mrtav do mraka", osvojio je nagradu "Anthony" za najbolju misteriju 2001. godine. Ceo serijal je do sada prodat u 25 miliona primeraka i preveden u više od 40 zemalja, te predstavlja jedan od najpopularnijih vampirskih serijala svih vremena. TV serija "Prava krv" jedna je od najpopularnijih na TV kanalu HBO, gde se prikazuje od 2008. godine.

Do sada je objavljeno jedanaest romana "Prave krvi" i nekoliko zbirki priča, a Harisova je potpisala ugovor za još dva romana. Uporedo piše i novi serijal – "The Harper Connelly Mysteries".

Šarlejn Haris je udata i ima troje odrasle dece. Nekada se bavila dizanjem tegova i karateom, a sada je pasionirani čitalac knjiga i filmofil. Živi u Magnoliji, u Arkanzasu, gde je i starešina episkopalne crkve Svetog Džejmsa.

Povezane teme: horor
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Knjige istog autora (3)
Knjige istog ili sličnog žanra (20)

Krv naša nasušna
Glen Dankan

Keri
Stiven King

Peščana hronika
Pavle Zelić

Nikadođija
Nil Gejmen

Dvanaestorica
Džastin Kronin

Rozmarina beba
Ajra Levin

Talulin čopor
Glen Dankan

TO
Stiven King

Dnevnik otrova
Merirouz Vud

Večita noć
Giljermo del Toro i Čak Hogan

Nakot
Goran Skrobonja

Isijavanje
Stiven King

Pandora
En Rajs

Pod kupolom
Stiven King

Svini Tod - Ogrlica od bisera
Džejms Malkolm Rajmer

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige