Nova edicija izdavačke kuće Geopoetika
20. mar 2011. @ 09:19  |  vesti

Nova edicija izdavačke kuće Geopoetika

U novoj ediciji Objasni mi, Geopoetika je odlučila da pomeri starosnu granicu svojih čitalaca i da se obrati mlađima, uzrasta od 12 do 18 godina, čija pitanja ostaju bez odgovarajućeg, a često i bez ikakvog objašnjenja.

Tri knjige prvog kola nove edicije Geopoetike predstavljaju "male knjige za radoznale duhove" i pružaju odgovore na određene teme i podstiču na razmišljanje. Zapad obašnjen svima, Klimatske promene objašnjene mojoj ćerki i Razvod objašnjen našoj deci, obraćaju se deci uzrasta od 12 do 18 godina, u zavisnosti od teme, ali i roditeljima, nastavnicima, profesorima, i svim odraslima koji žele da obnove svoja znanja iz pojedinih oblasti.

Edicija se bavi velikim društvenim i političkim temama, filozofijom, istorijom i raznim drugim oblastima, i to u obliku pitanja koja deca postavljaju stručnjacima koji na njih odgovaraju. Teme su obrađene jasno, koncizno i jednostavno. Čitaju se brzo i lako, jer, na nepopustljiva pitanja dece, stručnjaci, kroz dijalog, daju potpuna i kvalitetna objašnjenja.

"Želja nam je bila da kolekcijom 'Objasni mi...' približimo savremene i važne teme svim radoznalim mladim ljudima koji žele da se obaveste i probude svoja znanja iz oblasti koje izlaze iz granica školske lektire. Mlađi čitaoci, u uzrastu od 12 godina pa nadalje, stasaju u generaciju pred kojom se otvara novo istorijsko i kulturološko svetsko poglavlje, te nam je zato stalo da ih što bolje pripremimo za sve one promene koje ih, sasvim izvesno, očekuju, a na koje niko do sada nema jasan i precizan odgovor. Svet u kome živimo trpi nagle i globalne promene koje zadiru u sve oblasti - od privatnog do javnog života, te smo sledeći glavne tačke pokušali da predočimo i pomognemo razumevanje istih. Bavićemo se temom razvoda, klimatskih promena, Evropom i Zapadom u istoriji i u savremeno doba, Darvinovom teorijom evolucije, Bogom, praistorijom. Obrađujući naizmenično prošlost i sadašnjost, kolekcija "Objasni mi..." treba da podstakne svoje mlade čitaoce na razmišljanje, kao i odluku o njihovom angažovanju u budućnosti. Svet i planeta od nas zahtevaju da budemo svesniji i preduzimljiviji, i zato moramo blagovremeno da pripremimo svoje intelektualno oruđe", kaže Ivana Misirlić - Bigard, urednik edicije "Objasni mi".

Povezane teme: geopoetika
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige