Osveta malog princa / Branko Dimitrijević / Čarobna knjiga

Osveta malog princa

0.0 (0)
Autor:
Izdavač: Čarobna knjiga
Godina izdavanja: 2013
352 str.

Boris i Svetlana vode naizgled beznačajnu radio-emisiju "Sinhronicitet". Međutim, oni su ubeđeni da su na tragu nečemu velikom. Njihovom prijatelju Kumu počinju da se događaju misteriozne stvari – niotkuda se pojavljuje grupa njegovih vernih obožavalaca, a svi koji mu se zamere doživljavaju velike neprijatnosti. Pritom, misteriozni virus "Mali Princ" počinje da pustoši kompjutere svima iz ekipe. Boris i Svetlana će morati da zarone u svet špijunskih službi Amerike da bi raspetljali to klupko...

"Osveta Malog Princa" je svojevrsna pobuna protiv sveta „patokratije“, protiv vladavine patoloških ličnosti. To je svet iz kojeg nestaju uzvišeno i lepo, u kojem su potisnute one vrednosti o kojima, u svojoj čuvenoj noveli, govori Antoan de Sent-Egziperi. Junaci ovog romana ne žele da žive u takvom svetu i na razne načine se protiv njega bore. U ovom romanu ima i elemenata trilera, na njegovim stranicama se traga za tajanstvenim Malim Princem, čiji je cilj uništenje ove i ovakve civilizacije da bi se na njenim temeljima podigla nova i bolja. U tom traganju, ide se od klasičnih beogradskih kafana koje nestaju do poznatih i manje poznatih mesta na američkom kontinentu. Kao ni Egziperijev, ni ovaj roman ne treba trivijalizovati prepričavanjem i objašnjavanjem – jednostavno: čitajte i uživajte.

Branko Dimitrijević se još jednom vešto poigrao složenim zapletom i apsurdom, samo da bi nas podsetio na to da čitav svet jeste kabare, a da svoje uloge ne biramo uvek sami.

O autoru:
Branko Dimitrijević se rodio u Beogradu, a onda malo skitao po svetu, pa se malo vratio, a sve to vreme je pomalo i pisao. Napisao je romane "Hoćeš li da popiješ nešto", "Oktoberfest" i "Nećemo o politici", te drame za odrasle "Poseta morske tetke", "Ljubavni jadi Vudija Alena", "Godo na usijanom limenom krovu", a koautor je drame "Čekaonica". Za decu je napisao drame "Kuku tri Todora", "Trtica rajske ptice", "Kakao i čokolada i kapetan Crna Brada i Čarobno kresivo". Verovatno je i još nešto napisao i još nešto radio sem pisanja, ali neke stvari u ovom našem životu bolje je prepustiti zaboravu.
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Knjige istog autora (1)

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige