Stiv Džobs / Volter Ajzakson / Laguna

Stiv Džobs

0.0 (0)
Autor:
Izdavač: Laguna
Godina izdavanja: 2012
776 str.
ISBN: 978-86-521-0956-2
Od ponedeljka, 23. aprila, u svim bolje snabdevenim knjižarama naći će se ekskluzivna biografija Stiva Džobsa - kreativnog vizionara koji je promenio savremeni svet - autora Voltera Ajzaksona.

Napisana na osnovu više od četrdeset intervjua sa Stivom Džobsom, kao i na osnovu više od stotinu intervjua sa članovima porodice, prijateljima, suparnicima, konkurentima i kolegama – ova knjiga predstavlja hroniku burnog života i žestoke ličnosti kreativnog preduzetnika čija su strast prema savršenstvu i mahniti nagon za delanjem doneli revoluciju u šest privrednih grana: u personalnim računarima, animiranim filmovima, muzici, telefonima, tablet računarstvu i digitalnom izdavaštvu.


U vreme kada društva širom sveta pokušavaju da stvore privredu za digitalno doba, Džobs je najistaknutija ikona inventivnosti i primenjene imaginacije. On je znao da se nova vrednost u dvadeset prvom veku najbolje može stvoriti spajanjem kreativnosti i tehnologije, pa je izgradio kompaniju u kojoj su stvaralački iskoraci bili kombinovani sa izvanrednim inženjerskim dostignućima.

Džobs je umeo da dovede ljude oko sebe do besa i očajanja. Ali njegova ličnost i proizvodi bili su isprepletani, baš kao što je to slučaj s Eplovim hardverom i softverom. Njegova izuzetna priča, ispripovedana u ovoj majstorskoj biografiji, ispunjena je lekcijama o inovacijama, liderstvu i vrednostima.

Iako je Džobs sarađivao u nastanku ove knjige, nije zahtevao da ima kontrolu nad onim što će biti napisano; ništa nije zabranio, štaviše, podsticao je ljude koje je poznavao da govore iskreno. „Uradio sam mnogo stvari kojima se ne ponosim“, rekao je. „Ali u mom ormaru nema takvog prljavog veša koji niko ne bi smeo da pronađe.“

Kao svedok Džobsove borbe sa bolešću, autor je shvatio koliko je njegova ličnost utisnuta u stvari koje je on stvorio. Njegove strasti, demoni, želje, talenat za umetnost, vragolija i opsednutost kontrolom usko su povezani sa njegovim pristupom poslu. Ajzakson je tako odlučio da pokuša da napiše njegovu priču u formi kreativnog poslovnog slučaja. 

O autoru:
Volter Ajzakson, generalni direktor Instituta Aspen, bio je predsednik CNN-a i glavni urednik Tajma. Napisao je knjige Ajnštajn: život i univerzum, Bendžamin Frenklin: jedan američki život, i Kisindžer: biografija, a zajedno sa Evanom Tomasom napisao je knjigu Mudraci: šest prijatelja i svet koji su stvorili. 
Povezane teme: Stiv Džobs, Steve Jobs, Apple
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Knjige istog ili sličnog žanra (1)

Ja, Stiv
Džordž Bim

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Grad pustoduha / Ransom Rigs
Grad pustoduha
Ransom Rigs
Nove knjige