Sve za 15 minuta / Džejmi Oliver / Vulkan izdavaštvo

Sve za 15 minuta

0.0 (0)
Autor:
Izdavač: Vulkan izdavaštvo
Godina izdavanja: 2013
287 str.
ISBN: 9788610004366

Ova knjiga u potpunosti je posvećena zahtevima čitalaca, odnosno svima vama koji želite da svakodnevno spremate neverovatno brza, ukusna i zdrava jela. Stvaranje ovih recepata bilo je potpuno novo iskustvo za mene. Zaista sam dao sve od sebe da recepti na kraju budu metodični i zabavni, sa predivnim sastojcima koji će vas očarati predivnim ukusima. Verovatno više nikada neću napisati ovakav kuvar, ali siguran sam da će on postati klasik pomoću kojeg ćete naučiti da spremate fenomenalna jela, zapanjujuće brzo. Nadahnuće sam pronalazio širom sveta, prigrlivši ukuse koje svi volimo: poigrao sam se klasičnim jelima od mesa, ribe i testenine, dao azijskoj hrani i egzotičnim marokanskim ukusima svoj pečat, i na kraju sve to obogatio jednostavnim ali izvanredno ukusnim salatama i drugim đakonijama. U stvari, pokušao sam da vam predstavim sva jela koja bi mogla da vam se dopadnu – a ova su među najbržim i najjednostavnijim koja sam ikada napravio. Bilo je potrebno mnogo truda da osmislim i napišem ove recepte. Želim da oni postanu vaš pouzdan saveznik uz čiju ćete pomoć manje vremena provesti u kuhinji a više za stolom, uživajući u fantastičnoj hrani sa svojim najbližima. Verujem da će vam se zaista dopasti – i mnogo sam ponosan zbog toga. Ovo je daleko najbolji i najuzbudljiviji kuvar za svaki dan koji sam ikada video – siguran sam da će i vas oboriti s nogu!

O autoru:
Džejmi Oliver je jedan od najpoznatijih britanskih kuvara. Stvorio je imidž „mladića u farmerkama razbarušene kose za šporetom“, a poznat je pod nadimkom „Goli kuvar“, koji je dobio po nazivu popularne tv serije kulinarskih specijaliteta „Goli ručak“.

Ovaj mladi milioner (procenjuje se na 65 miliona funti) svoju popularnost usmerio je i na popularizaciju zdrave ishrane mladih i pripremu organske hrane u školskim kantinama u Velikoj Britaniji. Upravo ova akcija doprinela je da ga Kanal 4 proglasi najinspirativnijom političkom figurom 2005. godine, kada je daleko iza njega ostao Toni Bler.

Rođen je u Eseksu u Istočnoj Engleskoj, počeo je da kuva u porodičnom pabu kada je imao osam godina. Radio je sa najvećim britanskim kuvarima kao što su Antonio Karlućio, Rouz Grej, Rut Rodžers iz River kafea.

Vodi restoran Fifteen u Londonu.

Njegova prva serija Goli ručak emitovana na BBC-ju, postigla je milionsku gledanost, a knjiga koja ju je pratila postala je bestseler posle samo nekoliko meseci po izlasku iz štampe. Popularna je i njegova kolumna u Timesu i časopisu GQ.

Povezane teme: kuvar
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Knjige istog ili sličnog žanra (2)

Kuvar
Boris Miljković

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige