Svet po Klarksonu   / Džeremi Klarkson / Čarobna knjiga

Svet po Klarksonu

0.0 (0)
Autor:
Izdavač: Čarobna knjiga
Godina izdavanja: 2011
ISBN: 9788677021740
Glasan, nemilosrdno iskren i osvežavajuće duhovit. Gospodin Klarkson ima šta da kaže i nikakvih problema da to i uradi. Knjigu Svet po Klarksonu čini skup tekstova koje je pisao za Sunday Times, u periodu od 2001.do 2003.godine. Različitih tematika, uglavnom zasnovanih na tekućim vestima date nedelje, bilo da je u pitanju najtrivijalnija stvar na svetu ili pak nešto ozbiljnije, tekstovi gospodina Klarksona predstavljaju jedinstveno štivo i zaista jedan drugačiji pogled na svet. Od tekstova sadržanih u knjizi, osam je napisano za vreme njegovog putovanja po Evropi.


Ovaj visoki voditelj ubedljivo najpopularnije emisije o automobilima Top Gear, koja se prikazuje u više od 100 zemalja, raspravlja o političko-socijalnim temama, zdravlju i bezbednosti, muzici, dosadi, bez ikakvog kompromisa. Čitajući kolumne jednu za drugom, primetićete obrazac ponašanja, čvrstih ličnih stavova i najbizarnijih priznanja duše. Možda ćete čak pomisliti da su mu mišljenja i stavovi pogrešni, čak suludi, ali su njegovi, te stoga jedini bitni.

Ljubav prema automobilima, adrenalinu,velikim brzinama, a pre svega krajnjem neobaziranju da čini i govori ono što se očekuje i što bi trebalo, već ono što se želi i oseća, čine gospodina Klarksona rock'n'roll zvezdom pisane reči, a njegove tekstove neophodnom drogom svima nama.

O autoru:
Džeremi Klarkson (1960), engleski novinar, pisac i voditelj, najpoznatiji je po jednom od najgledanijih Bi-Bi-Si-jevih šou-programa Top Gear. Piše nedeljne kolumne za britanske listoveSandej tajms i San. Poznat je po oštrom jeziku, kojim se ne libi da napadne i izvrgne ruglu političare, javne ličnosti, organizacije, ali i svetske trendove. 

Klarkson je rođen u Donkasteru u južnom Jorkširu. Majka mu je bila učiteljica, a otac trgovački putnik, a imali su i porodični biznis – pravljenje presvlaka za čajnike! Trudili su se da sina upišu u dobru, privatnu srednju školu, ni sami ne znajući kako će platiti školovanje. Igrom slučaja, majka je Džeremiju i njegovom bratu sašila dve krpene lutke u obliku medveda Pedingtona (vrlo popularni meda iz knjiga, a sada i crtanih filmova), pa su od toga napravili i drugi porodični biznis. S tim novcem su Džeremiju plaćali školovanje, ali ne zadugo, jer je on brzo izbačen iz škole zbog pušenja, pića i nepriličnog i nesnosnog ponašanja. 

Još kao dete, glumio je u jednoj Bi-Bi-Sijevoj radio-drami. Nakon karijere lokalnog novinara u severnoj Engleskoj, Klarkson je 1988. godine postao javno prepoznatljiv nakon što je počeo da vodi emisiju Top Gear. Tokom 1990-ih postao je britanska medijska zvezda vodeći sopstvene šou-programe i učestvujući kao gost u tuđim. Osim što je radio na emisijama o automobilima i pisao o njima, Klarkson je osmišljavao i emisije o istoriji, kao i one koje su se ticale inženjerstva. Imao je i sopstveni šou-program, Klarkson, od 1998. do 2000. U njegovoj karijeri, ipak, posebno mesto ima serija Top Gear. 

Povezane teme: top gear
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Ket (neregistrovan) @ 26. mar 2012. 18:36 #1
car
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige