Trilogija "Čuvari Ga’hula"
26. okt 2010. @ 11:00  |  izdanja

Trilogija "Čuvari Ga’hula"

Ketrin Laski, Čarobna knjiga

U izdanju kuće Čarobna knjiga možete pronaći trilogiju „Čuvari Ga’hula“ američke spisateljice Ketrin Laski. Popularni serijal inspirisao je reditelja Zeka Snajdera, proslavljenog filmom „300“, da snimi ostvarenje o čudotvornim sovama pod nazivom „Legenda o čuvarima“. Trilogija se sastoji od „Zatočenika“, „Putovanja“ i „Spasa“, i predstavlja maštovitu avanturu koja podiže svest o značaju prijateljstva, ispravnih vrednosti i borbe dobra protiv zla.

U prvom delu, „Zatočenik“, upoznajemo se sa glavnim junakom serijala, Sorenom, i mirnim kraljvstvom Tito u kom žive sove Kukuvije. Međutim, uskoro zlo narušava idilu i harmoniju savršenog kraljevstva i Sorenovog života. On i njegova prijateljica, Gilfi, odvedeni su u „sirotište“, mračan i strašan kanjon koji krije još strašnije tajne. Jedini način da pobegnu je da učine ono što nikada pre nisu, da polete. Čarobno putovanje donosi i dva nova prijateljstva, sa Sutonom i Kopačem. Hrabra družina sova kreće u zajedničku borbu protiv zla koje želi da uništi njihov svet.

Drugi deo pod naslovom „Putovanje“ upoznaje nas sa svetinjom Velikog Ga’hul drveta, misterioznim mestom odakle svake noći uzleću hrabri redovi sova u borbu protiv zla. Junaci prvog dela romana, Soren, Gilfi, Suton i Kopač, kreću na opasan put do Velikog drveta, u nadi da će i oni poleteti u borbu protiv zla koje uništva njihovo kraljevstvo. Kada stignu do Velikog drveta bivaju postavljeni na tešku probu, a potom pod mentorstvom najmudrijih prolaze kroz najrazličitija iskustva da bi postali plemenite, gahulijanske sove.

Treći deo čudesne trilogije opisuje Sorenovu opasnu brobu za mentora Elzibira koji je kidnapovan. Spasilačka misija će ga odvesti da najmračnijih sila i do istine koja preti da uništi kraljevstvo sova.

Sa mnogo osećaja za estetsko, uzbudljivim i maštovitim opisima fiktivnog kraljevstva, Laskijeva lako osvaja mlađe i starije ljubitelje avanturističkog romana. Inspiraciju u sovama autorka je pronašla zahvaljujući svom suprugu, Kristoferu Najtu, bivšem fotografu magazina The National Geographic, odnosno njegovom radu posvećenom mističnim noćnim stvorenjima. Uz brojne mitološke kontekste i istraživački rad, Laskijava je stvorila besprekoran svet Ga’hula, a koliko njen tekst poziva na maštu svedoči filmsko ostvarenje Zeka Snajdera „Legenda o čuvarima“:


FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (3)
Ljubica2001 (neregistrovan) @ 27. mar 2012. 17:58 #2
Ove knjig su super!!
0 0
Mila (neregistrovan) @ 07. dec 2012. 11:08 #3
Knjige su strava,imam sve tri!
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Povezana izdanja (1)

Voz osvete
Čavi Kasinos

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige