U miso supi / Rju Murakami / Booka

U miso supi

0.0 (0)
Autor:
Izdavač: Booka
Godina izdavanja: 2010
178 str.
ISBN: 978-86-88335-04-1

Kendži je mladić koji novac zarađuje radeći kao vodič strancima kroz tokijsko podzemlje seksa.Tri dana pre Nove godine dobija poziv od Frenka, američkog biznismena zainteresovanog za trodnevni aranžaman po tokijskim seks klubovima. Međutim, njegov klijent je sve samo ne običan seks turista i Kendži ubrzo shvata da je u društvu čoveka koji je možda odgovoran za jeziva dela koja su šokirala Tokijo. Kendži je na putu sa koga je povratak teško moguć.

"U miso supi" je fascinantan portret savremenog Japana, njegove dekadencije i mračnih strana protkan sociološkim detaljima. Ovo je istovremeno briljantna studija jedne zemlje i napet i jeziv triler iz pera jednog od najpopularnijih savremenih japanskih pisaca.

Strašne scene ne nedostaju, preovlađuje mračna atmosfera, a klaustrofobija sporednih tokijskih uličica intenzivno je dočarana.

"Daily Telegraph"

Ako volite noir, U miso supi je dovoljno mračan da vam produbi pogled na japansku kulturu i proširi horizonte dalje od sušija, mangi i video igara.

"USA Today"

Nezamisliv portret savremenog Japana, nihilizam i dekadencija spajaju se u jednom od najstrašnijih trilera još od Kad jaganjci utihnu. Šokantan, ali nezaobilazan.

"Kirkus Reviews"

O autoru:
Pripadnik najužeg vrha japanske savremene književnosti, autor niza nagrađivanih bestselera, Rju Murakami (1952) je od strane kritike prozvan „Maradonom japanske literarne scene" i „renesansnim čovekom za postmoderno doba".

Na sebe je skrenuo pažnju već prvim romanom "Almost Transparent Blue" (1976) koji je napisao dok je još bio student. U tom delu, koje je ubrzo postalo bestseler, pozabavio se životom nezadovoljne japanske omladine prepuštene promiskuitetu i drogama i osvojio prestižnu nagradu Akugatawa. Sledećim delom "Coin Locker Babe" (1980) postao je velika zvezda osvojivši Noma Liberal Arts New Member nagradu. Po njegovom kultnom romanu "Audition" (1997) snimljen je istoimeni kontroverzni film koji je režirao Takeši Mike.

Za psiho-horor roman "U miso supi" (1998) dobio je Yomiuri književnu nagradu i postao slavan širom sveta, a u planu je i filmska verzija u režiji Vima Vendersa.

Osim kao pisac, Murakami je poznat i po režiji nekoliko uspešnih filmova ("Almost Transparent Blue", "Tokyo Dekadence", "Love & Pop"), sviranju bubnjeva u rok grupi i vođenju televizijskog šou programa. Omiljeni je pisac svog poznatog prezimenjaka Harukija.

Povezane teme: japanska književnost
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)
Knjige istog autora (1)
Knjige istog ili sličnog žanra (3)

Japanske bajke
Bojan Radojčić

1Q84, knjiga 1 i 2
Haruki Murakami

Kad padne noć
Haruki Murakami

najcitanije knjige - top 10

A planine odjeknuše
Haled Hoseini
Veliki rat
Aleksandar Gatalica
Zvuci iz podmornice
Marija Jovanović
Jovanovo zaveštanje
Vanja Bulić
Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera
Džerard Vilijams, Sajmon Dansten
Devojka od papira
Gijom Muso
Živeti slobodno
Nik Vujičić
Kaluđer koji je prodao svoj ferari
Robin Šarma
Mono i Manjana
39 pesama
Nebojša Krivokuća
Utočište
Nikolas Sparks
Ogledala Lune / Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Ogledala Lune
Predrag Popović, Saša Rakezić i Goran Tarlać
Gde ptica peva najlepše / Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše
Alehandro Hodorovski
Maktub / Paulo Koeljo
Maktub
Paulo Koeljo
Estoril / Dejan Tiago Stanković
Estoril
Dejan Tiago Stanković
Zašto psujem / Vedrana Rudan
Zašto psujem
Vedrana Rudan
Utvara / Ju Nesbe
Utvara
Ju Nesbe
Preljuba / Paulo Koeljo
4.0

Preljuba
Paulo Koeljo
Nove knjige