Banksy grafiti - Olimpijske igre protiv umetnosti
25. jul 2012. @ 09:11  |  vesti

Banksy grafiti - Olimpijske igre protiv umetnosti

Pripreme za predstojeće Olimpijske igre nalažu uklanjanje sa ulica svega što se smatra neprikladnim za situaciju i količinu pažnje koja će za samo nekoliko dana biti posvećena Londonu, a jedan plan je podrazumevao i uklanjanje grafita jednog od najpopularnijih umetnika ulice. Međutim, Banksy je pre nekoliko dana pokazao da čak ni Olimpijske igre neće stati na put njegovoj umetnosti, ona će postati deo igara, pred očima celog sveta.

Novi grafiti koji su se pojavili i na stranici Banksy.co.uk staviće policiju, koja ima nalog da ukloni sve grafite koje primeti, u poziciju da izazovu uništavanje vrednih umetničkih dela. Sportista sa raketom i skakač s motkom prate hapšenje nekoliko grafiti umetnika prošle nedelje, kao i zabranu ove vrste umetnosti ulice u blizini olimpijskih objekata.

Jonathan Jones ispred lista The Guardian je prošle nedelje istakao da je Banksy jedna od najvećih atrakcija Londona, što je posle izložbe 2009. u Bristol muzeju neosporna činjenica, a njegova dela dostigla su cenu od nekoliko stotina hiljada dolara. Jedan grafit bio je uklonjen sa ulica Bristola 2007. godine, što je tada ocenjeno kao velika greška. Na osnovu ovih novih grafita, shvatamo da je umetnik rešen da se upusti u borbu grada sa umetnosti gradskih ulica.

Povezane teme: Banksy, London, Olimpijada
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje