Barbie konačno dobija realističniju figuru
30. jan 2016. @ 10:28  |  vesti

Barbie konačno dobija realističniju figuru

Nakon reklame čija je tema bila da devojčice mogu da postanu šta god požele, kompanija Mattel koja pravi Barbie lutke lansira novu liniju barbika, koje će imati realističniju figuru od one na koju smo navikli.

Idealizovana i nerealna slika ženskog tela oličena u Barbie lutkama dugo je bila predmet kritika i deluje kao da je Mattelu trebalo dosta vremena da se odluči na ovakav korak. Međutim, devojčice će od sada moći da se igraju sa barbikama koje će imati građu kakvu imaju „svakodnevne“ žene.


I ne samo da će naglasak biti na raznolikim oblicima tela, nego i na različitim visinama, tipovima kose, oblicima lica, boji kože itd.

Jedna od menadžerki iz kompanije je izjavila da su „srećni što će doslovno menjati imidž brenda. Ove nove lutke reprezentuju liniju koja reflektuje svet koji devojčice vide oko sebe – različiti oblici tela, tonovi lica i stilovi omogući će devojčicama da pronađu lutku sa kojom će moći da se povežu. Verujemo da imamo odgovornost prema devojčicama i roditeljima da reflektujemo širi pogled na lepotu“ izjavila je ona.

Povezane teme: Barbie, Mattel
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje