Čajevi inspirisani književnim klasicima
18. mar 2017. @ 16:15  |  vesti

Čajevi inspirisani književnim klasicima

Da li biste pili čaj koji je nazvan po Donu Kihotu ili Ratu i miru? Tim koji stoj iza imena Novelteas (igra rečima Novel i tea - novele i čajevi prim. prev.) smislio je inovativan način za pakovanje čajeva. Naime, lansirali su kutije u obliku knjiga, a čajeve koji su u njih spakovani dovitljivo su nazvani po najpoznatijim delima iz klasične književnosti.
Svako pakovanje čaja je urađeno kao tvrdo koričena knjiga sa dizajnirana u dobrom starom maniru. Vrste čajeva koje su u njih spakovani idu od crnog, preko zelenog do biljnih čajeva, a njihova imena su krajnje simpatično igranje sa najpoznatijim književnim naslovima: War and Peach (War and Peace), The Picture of Earl Grey (The Picture of Dorian Grey), Oliver Lemon Twist (Oliver Twist), and Pride and Peppermint (Pride and Prejudice).


Ilustracije koje krase kutije su dela nezavisnih umetnika koji glavne protagoniste poznatih knjiga prikazuju sa šoljama čajeva.

Čak i ako niste veliki ljubitelj/ka čajeva, priznaćete da biste im ovako upakovanim teško odoleli. Možda ne treba da sudite o knjizi po njenim koricama, ali u slučaju čaja ne vidimo ništa loše u tome!

Povezane teme: tea, literature, classics
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje