Devojke na biciklima!
21. sep 2011. @ 08:27  |  moda i oko nje

Devojke na biciklima!

Girls On Bikes by INSA

Nakon uspešne izložbe u Hong Kongu, INSA je objavio kompletan set fotografija javne instalacije koja još uvek trajer, projekat nazvan “Devojke na biciklima.” Sada, svet će biti u mogućnosti da vidi poslednji rad ovog umetnika čije je poreklo iz Velike Britanije. Dvanaest fotografija kada su zajedno čine jedinstveno umetničko delo, naizgled slučajne fotografije imaju zadatak da nateraju posmatrače da potraže dublje značenje na temu načina na koji shvatamo vlasništvo nad javnim prostorom.

Mešavina ovih specifičnih murala umetnika, pokazuje seksualnost, otvorenu lepotu ženske figure i stvari koje je okružuju. Najveći broj ovih fotografija narpavljen je u Londonu, ali kao pozadina su poslužili i San Fransisco, Ghent, Los Angeles i Hong Kong.
Fotografije su nebrojeno puta “rebloggovane” i “shareovane,” a sve devojke na njima su modeli volonteri, uz to dodajte bicikl i oslikane zidove velikih formata koje je uradio INSA uz komentar: “Orkestriramo konfliktnim dijalogom između elemenata i eksplicitno podređenih vrednosti samog prostora ulične umetnosti, posedovanja bicikla kao objekta i i otvoreno seksualnog ženskog tela koje je u prostoru prisutno.”

Povezane teme: bicikl, umetnost, street art, INSA
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje