Fabergé jaja: od Zahe Hadid do Madonne
08. mar 2012. @ 13:40  |  moda i oko nje

Fabergé jaja: od Zahe Hadid do Madonne

The Big Egg Hunt

Fabergé” je prezenovao veliki događaj nazvan “The Big Egg Hunt” u kome će 209 skulptura u obliku jajeta biti postavljene širom Londona u trajanju od 6 nedelja. Ovi komadi jedinstvene, neverovatne umetnosti probudiće maštu celog grada, a svako od njih je dizajnirano, proizvedeno i dekorisano od strane najuspešnijih umetnika na planeti. Među njima su Mr. Brainwash, Zaha Hadid, Tommy Hilfiger, Marc Quinn, Oliver Clegg, braća Chapman i mnogi drugi.

Arhitekta Zaha Hadid je odgovorna za jaje koje oslikava formu i ideje koju prepoznajemo u njenoj arhitekturi, dok nam Mr. Brainwash prokazuje potpuni kontrast boja i motiva, odakle nas čak gleda i popularna Madonna. Visina jajeta je 75cm, a svako će zauzeti mesto u Velikom lovu na jaja u 12 zona Londona, a finale događaja biće “The Grand Eggstavaganza” najavljena za vikend Uskrsa.

Jaja se već kriju u Londonu, gde vas čekaju od 5. marta do 9. aprila. Pored toga, 20. marta biće održana aukcija na kojoj će biti ponuđeno 30 jaja iz Zlatne kolekcije, a sav prihod otići će u dobrotvorne svrhe.


Povezane teme: Fabergé
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje