Fejsbuk siti: Zakerberg pravi grad za svoje zaposlene
02. mar 2015. @ 10:41  |  vesti

Fejsbuk siti: Zakerberg pravi grad za svoje zaposlene

Mark Zakerberg odlučio je da napravi pravi mali grad za zaposlene u svojoj kompaniji. Kompanija je otkupila 56 jutara zemlje nedaleko od sedišta u Silicijumskoj dolini, za koji je izdvojila 400 miliona dolara.

Projekat obuhvata izgradnju kuća, prodavnica i hotela u kojima bi radnici boravili. Džon Tenanes, jedan od direktora ‘Fejsbuka’ izjavio je da će se na pomenutih 56 jutara zemlje u Menlo parku nalaziti ‘mini grad koji će biti deo zajednice’.

Osećamo da ne možemo da izgradimo neki tamo korporacijski kampus, a da on ne bude integrisan u već postojeću zajednicu’ – izjavio je Tenanes. Fejsbuk već planira da izmesti svoje sedište u Menlo park, lokaciju na kojoj stanuje svaki četvrti zaposleni u ovoj kompaniji, i da tu izgradi svoj mali grad, i na taj način zaokruži jedan pravi kompleks za zaposlene.


Ovo je investicija u našu budućnost i budućnost Menlo parka. Biti dobar komšija je nešto što je od ekstremne važnosti za nas, i uvek se radujemo nastavku dijaloga sa gradom i liderima lokalnih zajednica u mesecima koji nadolaze’ – izjavio je portparol Fejsbuka.

Povezane teme: Mark Zakerberg, Facebook
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje