Google Art projekat
12. apr 2012. @ 08:33  |  moda i oko nje

Google Art projekat

Zbirka postaje sve veća!

Sa visokim troškovima putovanja i ograničenim vremenom koje nam je na raspolaganju, nemoguće je videti sve što ova planeta može da nam ponudi. Google je napravio veliki korak u proteklih godinu dana na svom Art projektu, logičnom nastavku sa ulice, ulazimo u objekte, a u mogućnosti smo da posetimo poznate svetske galerije i muzeje, i uživamo bez gužve i galame.

Nakon 17 muzeja koji su svoju kolekciju otvorili Google korisnicima, april nam donosi 151 novu instituciju iz 40 zemalja sveta. Umesto dosadašnjih 1000, sada možemo da pogledamo izbliza čak 32000 umetničkih dela u ultra visokoj rezoluciji, slike, fotografije, skulpture, čak tekstil i keramiku. Virtuelni obilazak nalik onome na ulici, dostupan je sada u 46 muzeja, preko milijardu piksela samo za vaše oči.

Pored grafičkog materijala izvanredne rezolucije, ponuđen nam je i audio komentar kao i istrijske reference za svako umetničko delo. Iskoristite sve što kompanija Google može da vam ponudi, i uživajte u kulturi iz udobnosti svog doma na googleartproject.com.

Povezane teme: google, umetnost, muzej
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje