Gucci muzej: 90 godina modne kuće
30. sep 2011. @ 11:13  |  vesti

Gucci muzej: 90 godina modne kuće

Gucci Museo, Firenca

Italijanska modna kuća “Gucci” otvorila je svoj muzej u Firenci, a posetiocima nudi pregled istorije brenda, od kofera do visoke mode, sve ono što pravda uspeh ove komapnije, a time obeležava 90. rođendan kompanije. Lociran u Palazzo della Mercanzia, muzej je na samo nekoliko koraka od palate iz 13. Veka,Palazzo Vecchio, i čuvenog Mikelanđelovog “Davida”.

Muzej nudi izložbu koja pokazuje kako je logotip kompanije evoluirao od vremena kada je Guccio Gucci, bivši partner londonskog hotela Savoy, osnovao modnu kuću davne 1921. Na svojih 1700 kvadratnih metara i tri sprata, “Gucci Museo” je uređen po temama, a ne hronološki, sa privatnim podrumom u kome se nalazi “Gucci” arhiva.
Prizemlje nudi kafić i knjižaru, samo par stepenika niže od torbi, garderobe sa crvenog tepiha i druge arhivske građe ove modne kuće za koju je rezervisan prvi sprat. Na drugom spratu muzeja nalaze se odeća i umetnička dela koja su ukrašena čuvenim GG logotipom. Otvaranju za javnost je prethodio događaj kome su prisustvovale poznate ličnosti, njih 200, među kojima su urednica magazina “Vogue” nemilosrdna Anna Wintour, američki umetnik Bill Viola i drugi. Svečanost je priređena u palati iz 14. veka u centu Firence, gde su sada instalirani eksponati ove kolekcije.

Ulaznica za muzej će koštati 6 eura, a polovina novca će ići za obnovu grada Firence.

Povezane teme: Gucci, Muzej, Firenca
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje