Heinz konačno prihvatio Draperovu ideju za reklamu
15. mar 2017. @ 10:48  |  vesti

Heinz konačno prihvatio Draperovu ideju za reklamu

Šesta sezona kultne serije Mad Men emitovana je pre četiri godine godine i tačno toliko je čelnicima kompanije Heinz trebalo da shvate da je Don Draper bio prokleti genije.
U epizodi To Have and to Hold Don Draper i Peggy Olson takmičili su se za najbolju ideju za reklamu Heinz kečapa. To se završilo tako što je Peggy pobedila, njen tradicionalni pristup je prihvaćen, a Draper ostao duboko uvređen zbog otpora na koji je naišao kod klijenta i ostalih saradnika.

Ukratko, njegova ideja nije prikazivala čuvenu Heinz flašu, već je pokušao da progura ideju da je Heinz ionako već sinonim za kečap da nije potrebno ljudima crtati ono što već ionako sami znaju. Tradicionalnim klijentima to jednostavno nije bilo dovoljno simpatično.

Srećom, pa se garnitura kompanije Heinz konačno promenila, kako u fikciji, tako i u stvarnosti.

Slogan Draperove kampanje glasio je prosto "Pass the Heinz", a počevši od ove nedelje u Americi će konačno osvanuti bilbordi sa upravo ovom idejom.


Marketinška kompanija koja u stvarnosti već godinama zastupa Heinz, David Miami, ovom će prilikom autorska prava podeliti sa Sterling Cooper Draper Pryce, kompanijom sa kojom čiji smo rad pratili u seriji. Njihovi iskusni marketari oduševljeni su sa Draperovom idejom i sigurni su u njen uspeh kod savremene publike.

Pogledajmo sada sa kojim posterima će Heinz ove nedelje izaći pred javnost, a koje je osmislio Stan Rizzo glavom i bradom.

#1

#2

#3
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje