Helanke skinule sa trona farmerke
14. sep 2014. @ 12:23  |  moda i oko nje

Helanke skinule sa trona farmerke

Prodaja džinsa tokom prošle godine opala je za šest odsto, posle decenije neprekidnog rasta. Primat su uzele helanke, koje se prodaju po povoljnim cenama i proizvode u raznim maštovitim dezenima. Džins je već dugo nezaobilazni deo odeće u ormarima širom sveta. Nema mnogo komada koji su toliko udobni da se svakodnevno mogu nositi, bilo da je reč o pantalonama, jakni ili košulji.


Ljudi su počeli češće da nose trenerke i helanke umesto tradicionalnih farmerki. To se delom promenilo pošto su se desile i promene po pitanju odevanja, odnosno šta se gde sme nositi, pa postoji odgovarajuća odeća za škole, za posao i slično.

Helanke su zamenile farmerke u mojoj garderobi’, kaže Anita Ramasvami iz srednje škole u Arizoni. ’One mogu da budu podjednako seksepilne kao i uske farmerke, ali su mnogo udobnije’, objašnjava Anita.

Međutim, džins nije mrtav, iako je prodaja farmerki pala za šest odsto u SAD, prema proračunima koji su završeni u junu, a prema istraživanju tržišta firme ’NPD Group’, dok je prodaja helanki porasla za sedam odsto.

I ’Levi Strauss’, koji je prvi izumeo farmerke pre 141 godinu, priznaje da je pogođen tim novim ’sportskim’ trendom.

To ih je navelo da naprave novi dizajn klasičnih farmerki, koje će imati više elastina i biti komforne kao trenerke.


Povezane teme: helanke, farmerke, moda
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje