Kanye West za dame
09. okt 2011. @ 08:19  |  vesti

Kanye West za dame

Kanye West Spring 2012 - Paris Fashion Week

Bilo je to najviše iščekivana modna revija na nedavno održanoj pariskoj Nedelji mode za sezonu proleće-leto 2012. Novinari, blogeri, ljubitelji mode, dugo su spekulisali kako će izgledati prva kolekcija za dame koju potpisuje Kanye West. Revija je odžana u prostoru privatnog koledža “Lycée Henri IV” u poznatoj Latinskoj četvrti u Parizu.

Kolekcija ne sadrži ništa od onoga na šta bi nas Westovo ime asociralo, nema napadne štampe na tekstilu, nista futurističko, nista avangardno. Čak je i sama modna pista veoma minimalistička, sa belim površinama i ljubičastim svetlom. Takav uglađeni šik daleko je od garderobe samog Westa, što pravi još veću razdaljinu između njega kao muzičara i kao modnog dizajnera. Kolekcija sadrži koktel haljine jasnih linija, pantalone i košulje u boji kože, crnoj, srebrnoj i beloj. Na pojedinim komadima boja razbija neke mozda monotone modele. Luksuz nije izostao, krzno i koža često su se pojavljivali na modelima.

Ako je Kanye West za cilj imao vanvremenski šik, uspeo je u tome, ali i da ponudi nešto sveže, sa detaljima koji ove modele udaljavaju od termina “sredovečne kolekcije.” Cipele je specijalno za ovu priliku dizajnirao Giuseppe Zanotti, koji je sa ponosom gledao modnu reviju. Između ostalih ovom jedisntvenom modnom događaju prisustvovali su i Lindsay Lohan, Ciara, Mary-Kate i Ashley Olsen, Jared Leto, Terry Richardson, Sky Ferreira, kao i dizajneri Azzedine Alaia i Jeremy Scott.

Povezane teme: Kanye West
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Jamie (neregistrovan) @ 09. okt 2011. 12:32 #1
Ne znam šta su oni očekivali od g. Kanye Westa, ali ja lično baš jesam ovako nešto. Luksuzni skupi materijali, zlato, dubok dekolte, jednostavne linije... sve da se naglasi da je to skupo i da samim tim mora biti dobro. Inače, jeste futurističko samo u dovoljno suptilnoj meri. Kada ne bi bilo poznato ko je radio reviju, moja prva asocijacija bila bi neko ko se bavi dizajnom automobila.
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje