Karlie Kloss pokreće letnju školu kodiranja za devojke
13. jun 2016. @ 10:25  |  moda i oko nje

Karlie Kloss pokreće letnju školu kodiranja za devojke

Dobro ste pročitali! Jedna od najpoznatijih manekenki današnjice otvara letnji kamp na kojem će devojke učiti da kodiraju.

Kakve veze manekenka ima sa ovom kompjuteraškom veštinom? Pa, 2014. godine je i sama išla na časove kodiranja pred upis na fakultet i nakon zavšrenog kursa odlučila je da ide na "dopunsku" nastavu kako bi proširila svoje znanje.

Potupno zaljubljena u svoj novi hobi odlučila je da stipendira 21 devojku za isti dvonedeljni kurs na kojem se i sama "navukla" na kodiranje. Stipendije krštene imenom "Kode With Karlie" ("Kodirajte sa Karlie"), da bi evoluirale u "Kode With Klossy" - letnji kamp kodiranja za devojke (devojčice) od 13 do 18 godina u Los Angelesu, New Yorku i St. Louisu. Kamp će primiti 80 stipendistkinja.


Karlie Kloss nije jedina poznata ličnost koja radi na podsticanju devojaka da se uključe u STEM (science, technology, engineering and math - nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika), slične poduhvate su imali, ili će tek imati, i glumica iz serije The Big Bang Theory Mayim Bialik, te Marvel Comics.

Povezane teme: Karlie Kloss, coding, girls, model
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje