Letnja kolekcija iz Marvelovog univerzuma
05. maj 2012. @ 11:44  |  moda i oko nje

Letnja kolekcija iz Marvelovog univerzuma

Strip predstavlja neiscrpnu inspiraciju mnogim dizajnerima i do sada ste nemali broj puta videli kolekcije koje su nastale iz čiste fascinacije devetom umetnošću. Od svih kolekcija inspirisanih stripom, superherojima i njihovom estetikom, moramo priznati da nam se kolekcija za leto 2012/2013 australijske kuće Romance Was Born svidela najviše do sada. Sponzor ove kolekcija je ni manje ni više nego Marvel Comics, i zaista je lepo videti da je krajnji rezultat ove saradnje ispao toliko dobro.

Osnovni motiv prisutan na gotovo svim modelima u ovoj kolekciji jeste vizuelni efekat „Kirby krackle“ koji se vrlo često koristi u stripu, a naziv je dobio po čuvenom autoru i crtaču Jacku Kirbyju. Ovaj efekat dobija se stvaranjem šablona od malih, uglavnom crnih kružića koji u određenim kadrovima predstavljaju nekakvu energiju, dim, prašinu ili kakav rusvaj koji nastaje nakon neke jake ekspolzije.


Fantastična revija održana je u na Fashion Week-u u Melburnu

Bitno je istaći da ovo nije nekakva copy/paste kolekcija kod kojih se lako prepoznaje konkretan stripski motiv koji je inspirisao njeno stvaranje, već su atmosfera i estetika superherojskih serijala na modele prenete na neposredan način. Izbor materijala, boje i dizajn detalja su ono što nas privlači i podseća na taj imaginarni supermoćni svet, ali ono po čemu nam se čini da je ova kolekcija zaista posebna je to što, i pored uticaja kiosk stripova, ovi komadi deluju zaista glamurozno (i u većini slučajeva nosivo).

Kompletnu kolekciju i fotografije na kojima su bolje prikazani detalji možete naći na ovoj stranici.

Slike: fashionsing.com

Povezane teme: strip i moda
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje