Max Mara pokreće liniju “održive” mode
22. jan 2014. @ 08:58  |  vesti

Max Mara pokreće liniju “održive” mode

Max Mara je udružila snage sa proizvođačem eko tkanina, kompanijom Saluzzo Yarns, u kreiranju kolekcije koja će biti izrađena od recikliranih materijala. Prvi modeli započeće “Weekend Max Mara” priču na modnim pistama i prodavnicama brenda širom sveta, sa cenama od 200 do 700 američkih dolara.

“Izuzetno smo zadovoljni ovim projektom, on je inovativan, odgovoran, moderan i ponosno italijanski,” navodi modni direktor Max Mara Groupe Laura Lusuardi. Tržištu će sada biti ponuđeni kaput, jakna bez kragne, majice i uska suknja.


Sve to dolazi proizvedeno od Saluzzo Yarns ‘Newlife’ tkanine, antibakterijske, otporne na UV zračenje, tkanine koja diše i sačinjene od recikliranih vlakana koja potiču od plastičnih boca sakupljenih u severnoj Italiji. Sam mehanički proces proizvodnje ove tkanine štedi vodu i struju, i smanjuje emisiju izduvnih gasova.

Estetski gledano, ovo je i dalje standardna Max Mara sa poznatim dezenima i bojama, a uz nove tendencije u “održivoj” modi, modna kuća je instalirala i 11000 krovnih solarnih panela koji će proizvoditi “zelenu” energiju za njene fabrike.

Povezane teme: Max Mara, moda
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje