Parfemi sa mirisom krvi?
09. apr 2011. @ 19:41  |  moda i oko nje

Parfemi sa mirisom krvi?

Čuli ste već za određivanje ishrane prema krvnoj grupi, ili analizu ličnosti, ali to je izgleda bio samo početak, sada i Vaš parfem zavisi od krvne grupe! Predstavljen na sajmu “Esxence” u Milanu početkom ovog meseca, Blood Concept će lansirati četiri uniseks mirisa tokom ove godine, a svi će imati “autentičan miris krvi.”

Miris “O” biće sačinjen od nota majčine dušice, maline, šipka, kedra, dok “A” uključuje miris lista paradajza, bosiljak i drugo. Nešto oštriji je miris “B”, sa crvenom jabukom, trešnjom, biberom, šipkom, crnim čajem. Na kraju, “AB” je sastav minerala aldehida, aluminijuma, šljunka, vode i kedra. Pakovanje parfema će izgledati kao bočiće medicinskih preparata, a cena proizvoda jos uvek nije objavljena.

Ovo nije jedini slučaj ovako čudne inspiracije – krv u parfemu. Pevačica Lady Gaga je najavila svoj parfem i objasnila: “uzela sam uzorak svoje krvi i molekularnu strukturu mirisa unela u parfem koji će mirisati i biti kao ja.” Sličan pristup parfemu nazvan “Sécrétions Magnifiques” imala je i firma “Etat Libre d'Orange,” inspirisan telesnim tečnostima.

Ovaj trend svakako ide ruku pod ruku sa modom koja se fokusira na anatomiju, kreacije kuće Mugler, McQueen i drugo.

Povezane teme: Blood Concept, Parfem, Lady Gaga
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje