Modeli za 5+
28. jul 2011. @ 09:24  |  moda i oko nje

Modeli za 5+

Pametnice vrtoglave lepote

Njihova lica poznata s vam sa raznih editorijala i reklama. Zanosno su lepe i žive gamurozan život modela. Ipak, ruku na srce, napokon su došla ta vremena kada modele više ne posmatramo samo kao dvodimenzionalne pomoćne objekte, već shvatamo da i one, kao i svi mi, nose sa sobom neke posebne zanimljive priče. Istina je da se veliki broj današnjih supermodela ne bavi isključivo modm, već se upušta i u umetničke vode, u pisanje raznih kolumni za različite modne časopise i portale, a neke su ostvarile zapažene uloge u vrlo poznatim filmovima. Da navedemo samo par aktivnosti.

Redakcija portala Style Caster potrudila se da sastavi listu od 10 manekenki poseduju veliki broj različitih talenata koje zapravo nemaju direktne veze sa njihovim poslom supermodela. Ove dame u potpunosti opovrgavaju izreku da modele vredi samo gledati, ali ne i slušati, i iskreno, svaka im čast na tome.
Dakle, sada vam sledi lista od 10 vrlo popularnih lepotica koje su ujedno i pisci, mornari, humanitarci, glumice... Sve u svemu, uživajte!


Doutzen Kroes

Foto: Carter Smith za Allure

Pored toga što je zaslužila titulu „anđela“ od firme Victoria`s Secret, ova devojka čija lepota naprosto oduzima dah piše vrlo popularnu kolumnu za holandsko izdanje magazina Marie Clarie koja govori o njenom životu supermodela i braku sa vlo popularnim holandskim muzičarem, DJ Sunnery Jamesom.


Jessica Stam


Foto: Will Davidson za RUSSH Magazine

Ne dozvolite da vas ovo mladalačko lice zavara! Pre nekoliko nedelja Jessica Stam napisala je svoj prvi tekst za kanadsko izdanje časopisa Huffington Post. Ovaj tekst, naslovljen The Lazy Susan Cell Phone Experiment, ne govori ni o modelingu, ni o njenoj dizajnerskoj karijeri, već se bavi pitanjem u kolikoj meri smo mi kao moderni ljudi koji žive u doba vrtoglavog tehnološkog napretka, zaista izloženi prevelikom broju informacija i koliko loše ta situacija utiče na nas i na naš društveni život. Ovaj tekst zaista predstavlja nešto drugačije od onoga što smo navikli, kako od same Jessice, tako i od ostalih manekenki, i iskreno jedva čekamo da vidimo šta će nam ova uspešna devojka pružiti u budućosti.


Anja Rubik


Foto : Josh Olins za Vogue Nippon

Prošle godine Anja Rubik je postala modni urednik časopisa 25 Magazine, dok se njen verenik, takođe model, i to još naše gore list, Saša Knežević, našao na poziciji glavnog urednika istog lista. Moramo priznati da ovaj manekenski tandem svoj posao radi dosta dobro.


Karlie Kloss

Ona je definitivno jedna od najtraženijih manekenki na gotovo svim važnijim modnim dešavanjima, a pored toga je izuzetno tražena u sferi reklamnih kampanja od strane raznih velikih firmi. A za to sve postoji dobar razlog – ova devojka ne samo što dobro izgleda, već i graciozno hoda. Veština koju je ostvarila tokom treniranja baleta u mlađim danima ni sada je nije napustila. Šta više, ove godine ona je sa ostalim profesionalnim baletanima podelila scenu jednoj međunarodno priznatoj baletskoj akademiji i to za predstavu Krcko Oraščić.


Coco Rocha


Foto: Nelson Simoneau za Elle Quebec

Pre nekoliko nedelja, Coco Rocha, zajedno sa svojim mužem Jamesom Conranom, počastvovana je od strane organizacije Fashion Delivers za njihov humanitarni rad na Haitiju. Čini se da ovaj par nema nameru tu da see zaustavi, jer u ovom momentu oni rade za organizaciju Senhoa koja se bavi spašavanjem mladih devojaka od trafikinga u južno-istočnoj Africi.

Daria Werbowy

Foto: Derek Kettela za španski Elle

Daria Werbowy je vrlo angažovan model koji tokom cele godine za firme kao što su Lancôme, Céline and Balmain snima kampanje, a da ne spominjemo još i brojne modne editorijale u kojima je njeno lice zastupljeno. Ipak, ukoliko njen raspored postane isuviše zatrpan, Daria uvek ima plan za izbavljenje – jer povrh svega, ona je i moreplovac! Zajedno sa svojom porodicom oplovila je ceo Atlantik, a njen sledeći plan je da započne dvomesečno putovanje od Gvatemale do Belize. Zvuči kao sjajna avantura!


Rosie Huntington-Whiteley


Foto: Terry Tsiolis za Elle UK

Ukoliko ste u skorije vreme posetili bioskop i pogledali treći deo popularnih Transformersa verujemo da oči niste mogli da odvojite od ove lepotice, što nikako ne ćudi s obzirom da je pre samo nekoliko dana ovaj poznati anđeo brenda Victoria`s Secret na sajtu MODELS.COM stavljen na treće mesto liste Sexiest Models. Verujemo da je makar zbog nje vredelo platiti kartu.


Lily Cole


Foto: Sølve Sundsbø

E za ovu devojku smo zaista sigurni da radi kao luda. Ne samo što je uspešna kao model, Lily se već neko vreme uspešno oprobava i u svetu filma, a najzapaženiju ulogu je ostvarila u filmu Terry Gilliama The Imaginarium of Doctor Parnassus, čuvenom po tome što je to bio i poslednji film pokojnog Heatha Ledgera. Pored svega toga, Lily je ambassador velike humanitarne organizacije Global Angels koja se bori za dečija prava, a aktivni je član nekoliko udruženja za zaštitu životne sredine. A pošto joj ni to nije bilo dovoljno, Lily je ove godine diplomirala sa visokom ocenom na prestižnom Cambridge univerzitetu i to na katedri za Istoriju umetnosti.


Gemma Ward


Foto: Steven Meisel za Vogue

Ova usprešna manekenka vratila se ove godine u centar pažnje u svetu visoke mode posle višemesečne pauze, iako su se ranije čule glasine da Gemma želi da ode sa scene kada navrši dvadesetu. Ipak, ova devojka je odustala od takve namere i sada radi punom parom. Ipak, ni jedan od njenih velikih dosadašnjih angažmana verovatno nije bio toliko uzbudljiv kao što je to bilo na snimanju četvrtog dela filmskog serijala Pirates of Carribean u kojem je glumila prelepu sirenu.


Abbey Lee Kershaw


Foto: Tom Munro za časopis Numero

Abbey Lee Kershaw definitivno je jedna od onih osoba koje su vrlo rano shvatile da ukoliko želiš da uspeš u jednoj sferi života, moraš da žrtvuješ neke druge stvari do kojih ti je stalo. Upravo zato, Abbey je ove sezone zaobišla jedno od centralnih modnih dešavanja, tačnije Fashion Week u Njujorku kako bi mogla da ode na turneju sa svojim psihodeličnim bendom Our Mountain (u kojem svira i njen momak Matthew Hutchinson) u kojem ona svira klavijature i peva. Malo je reći da ova lepotica peva izuzetno lepo i zavodljivo.

FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje