Modni blogovi - fenomen koji osvaja ženski svet
26. feb 2011. @ 10:05  |  moda i oko nje

Modni blogovi - fenomen koji osvaja ženski svet

Pojava koja sve više uzima maha, kako u svetu tako i kod nas su modni blogovi. I moda je, kao i svaka druga informacija, našla svoje mesto u "online" svetu, te nam omogućava da u svakom momentu saznamo šta se na primer nosilo na poslednoj pariškoj reviji mode, ili da Karl Lagerfeld potpisuje novu kolekciju za Chanel.

S druge strane, modni blogeri postali su prave zvezde. Velika količina „modnih entuzijasta", među kojima se uvek nađe onih kojima je "online dnevnik" idealna prilika za sopstveno brendiranje, postaju sve priznatiji od strane ljudi iz sveta mode, a primetan je i sve veći uticaj na modnu industriju. Nova generacija digitalne ere nametnula se sopstvenim stilom i idejama, gde je njihovo mišljenje jednako važno kao i na primer glavne urednice Voguea, gde rame uz rame sede u prvim redovima svih revija i odlično žive od svog pisanja.

Stav o modi uredno podkrepljuju svakodnevnim osvežavanjem svog bloga dodavanjem novih fotografija, komentara ili komadića svoga života, a opsesija modom kojoj se redovno klanjaju, polako ali sigurno postaje deo i njihovih i naših života.

S toga, izvojili smo nekoliko modnih blogova koji će vas zabaviti, a možda neke od vas i inspirisati. Uživajte!

1) The Sartorialist - Scott Schuman pokretač je ovog modnog bloga i jedan je od važnijih faktora svetske ulične mode. Njegovo oko, koje uvek vidi najbolje ili barem najzanimljivije obučene, donosi nam svet mode u malom, sve njegove različitosti i lepote.


2) Tavi Gevinson je svoj blog Style Rookie, o modi, umetnosti i fotografiji otvorila sa samo 11 godina, a za samo tri godine postojanja zabeležen je neverovatan broj od 50.000 postilaca dnevno. Prošle godine je pozvana na Nedelju mode u Milanu i sedela je u prvom redu. Mnogi najavljuju da će za dvadeset godina biti "nova Ana Vintur" – ali izgleda da će se predviđanja obistiniti mnogo ranije.
3) Alix Bancourt, devojka iz Pariza, pokrenula je svoj blog www.thecherryblossomgirl.com 2007. Njen stil prepoznatljiv je po pastelnim, floralnim i kapricioznim dezenima. Ukoliko volite, romantično, rustično, čipkasto, lepršavo i nežno na pravom ste mestu!
4) Mlada meksikanka Andy koja živi u Holandiji, pokrenula je svoj blog stylescrapbook novembra 2007. Od tada uredno popunjava svoj "online dnevnik" foto-zapisima modnih revija kao i svojih odevnih kombinacija. Njen stil je sveden, bez mnogo detalja, i šarenih dezana.5) cocoperez.com je modni blog koji vodi ekscentrični i svestrani Perez Hilton (ime je varijacija na Paris Hilton). Blog je fokusiran na slavne i poznate ličnosti, tračeve i najnovije događaje i veoma je uticajan u Americi. Blog je svog tvorca lansirao u svet poznatih pa je postao osoba čije su mišljenje mnogi želeli da čuju. Između ostalog Perez Hilton je imao svoju emisiju na VH1 muzičkoj televiziji, a tri puta je gostovao u emisiji kod Larry-ja Kinga.


Još neki modni blogovi na koje možete baciti pogled ako vas zanima ova tema:

www.misspandora.fr

www.keikolynn.com

dianarikasari.blogspot.com

thechicmuse.blogspot.com


Povezane teme: modni blogovi
FACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
Marija (neregistrovan) @ 08. feb 2012. 11:51 #1
Predlog: Zasto ne biste pisali o domacim, ili jos bolje novosadskim modnim blogovima: My Schpajz (milanboya.blogspot.com), Mess in my closet (messinmycloset.blogspot.com), Tulips and Lipsticks (tulipslipsticks.blogspot.com/), Amelie searching for (ameliesearchingfor.blogspot.com/), itd. :)
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje