Novo ruho BRIT nagrada
15. jan 2013. @ 11:42  |  moda i oko nje

Novo ruho BRIT nagrada

Damien Hirst – 2013 Brit Awards Statue

Brit Awards,” britanski ekvivalent “Grammy” nagradama, otkrio je izgled ovogodišnjeg trofeja koji će biti dodeljivan tokom ovog događaja 20. februara u direktnom TV prenosu. Dizajn nove statue potpisuje čuveni Damien Hirst kao treći birtanski umetnik koji je ukrasio “prazno platno” trofeja. Vivienne Westwood je ovoj statui prva unela duh visoke mode 2011. godine, a Sir Peter Blake u godini koja je iza nas.

Hirst je veoma rado pošao putem svojih prethodnika, komentarišući: “Počastvovan sam što sam upravo ja dizajnirao statuu ovogodišnjih Brit Awards, kultne nagrade koju obožavam.”

Bela minijaturna skulptura prekrivena je tačkicama koje podsećaju na prethodne Hirstove radove poput ranca iz kolekcije The Row koja je nedavno prezentovana.

Njegov doprinos ovakvom događaju mnogi su prokomentarisali kao rizičan i previše kontroverzan potez, prvenstveno zbog motiva lobanja i smrti po kojima je umetnik popularan širom sveta. Kružići u boji umirili su strepnje i izazvali pozitivne reakcije. David Joseph je u ime “Brit Awards” ocenio da će ova statua pobednicima to veče učiniti još posebnijim.

Povezane teme: Damien Hirst, Brit Awards
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje