Počinje 6. Balkan Art Fashion Event (BAFE)
08. jun 2015. @ 13:53  |  vesti

Počinje 6. Balkan Art Fashion Event (BAFE)

Na ukupno devet revija svoje kreacije će predstaviti autori odabrani na regionalnom konkursu, na koji je tokom mesec dana pristiglo je više od sto radova.

Prvog dana, 14. juna, koji se odvija pod sloganom „Forms and Fabrics” posetioce očekuju četiri revije. U 20 časova kreacije će predstaviti: Jean Angie Kaser (BiH), Bojana Čolić (SR), She and She – Marina Anđelković i Ana Barajević (SR), a u 21 čas: Hedra Design (SR), Evgenija Zafirovska (SLO), Mirjana Klepić (HR), dok publiku u 22 sata očekuju: Jelena Janković (SR), Stefan Ristić (SR), Angela Bogeska (HR).


Drugi dan, 15. jun, pod geslom “Cuts”, obuhvatiće sledeće revije: u 20 časova: Mona Lacko (HR), Grayscale (SR), Maja Knez (SR), u 21 čas: Dino Džinović (IT), Me and Machine (HR), 10 of 11 (SR), Kolektiv Proba. U 22 časa će se predstaviti Ivan Stepanović (SR), Katarina Božičković (SR), Đorđe Baščarević (SR), Aleksandra Jovanovska (MK).

“Different Look Of Woman” slogan je trećeg dana revija, 16. juna, na kome nastupaju: Gabrijela Krešić (HR), Sara Milevska i Prokopie Kjaev (MK), Isidora Prokić (SR), Nemanja Devetak (SR) od 20 časova, Andrea Jovanovska (SR), Marija Ignjatović (SR), Milica Bačetić (SR), Marina Mićanović (SR) od 21 čas, i Milica Tričković (SR), Villena Viscaria (SR) od 22 časa.

Prateći program će obuhvatiti izložbu – eco art projekat, studenata Univerziteta Metropolitan, pod nazivom „Restore your mind”, a posetioci će imati priliku da njihov izgled osmisli Srđan Šveljo, poznati modni urednik i stilista.

BAFE je u pet prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od osamdeset pojedinačnih i grupnih revija. Poslednje izdanje „Balkan Art Fashion Event-a“ izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

“Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija, koja se održava već treću godinu za redom, a nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Povezane teme: moda, umetnost, BAFE
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje