Retrospektiva Christiana Louboutina
24. maj 2012. @ 08:19  |  moda i oko nje

Retrospektiva Christiana Louboutina

U čast dvadeset godina postojanja modne kuće Christiana Louboutina, londonski Muzej dizajna priredio je za Ujedinjeno Kraljevstvo prvu retrospektivu rada ovog priznatog francuskog dizajnera obuće, sa osvrtom na njegov rad, izvor inspiracije, i sve ono što brend Louboutin znači već dve decenije.

Uz Manolo Blahnik i Jimmy Choo, on je jedan od najvažnijih kreatora obuće danas, koji su ovaj zanat pretvorili u umetnost i visoku modu. Louboutin je “najbezobrazniji” među njima, a ovaj šou ne prikazuje samo cilepe, nego čitav proces ideje, i slavi njegove ključne inspiracije, burlesku, cirkus, seks.

Vrteške, ogledala, lavirint, sve je tu da dočara fantastičan svet u kome se hoda na visokim potpeticama i crvenim đonovima. Seks je svuda oko nas, Louboutinove vrtoglavo visoke štikle deo su tog sveta, a finale izložbe je hologramski nastup čuvene Dite Von Teese. To je jedinstvena ilustracija umetnikove misli: “Suština mog rada nije da zadovoljim ženu, nego da zadovoljim muškarca.” Izložba će biti otvorena do 1. maja do 9. jula 2012.

All that sparkles
The Amber Gold Nappa Fuschia Satin Platform shoe
Flower power
The Pensee Crepe De Chine Suede Mary Jane Pu shoes
Leopard crazy
The Bridget Pony Leopard Lace Mesh Detail shoe
Pom pom
The Pluminette Silk Satin Sandal Marabou Pom
Sock shoe
The Sock Boot Woven Cotton Sock Knee-high Bo shoe
Write on
The Let Me Tell You Laser Cut Nappa Ankle Boot
Zebra
The Dahlia Printed Calf Pony Boot shoe

Povezane teme: Louboutin, moda, Muzej
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje