Wes Anderson dizajnirao bar u Milanu
24. maj 2015. @ 11:53  |  vesti

Wes Anderson dizajnirao bar u Milanu

Pored svih spektakularnih stvari koje se u poslednje vreme dešavaju u Milanu u okviru Svetske izložbe EXPO 2015, čuveni režiser Wes Anderson je umešao prste u stvaranju simpatičnog bara baš u tom gradu.

Anderson, kako je poznato, već duže vreme koketira sa svetom dizajna, što nije nimalo čudno budući da su njegovi filmovi poznati upravo po njegovom jedinstvenom stilskom pečatu.

I sve ono po čemu znate njegove filmove je sabrano u ovom baru. Tu su i stilske tapete, color block efekti, minimalistički toalet, tematska The Life Aquatic with Steve Zissou fliper mašina, a pretpostavljamo da i izbor pića odgovara ukusu njegovih najpoznatijih junaka.


Bar se nalazi u kompleksu fondacije Prada, što nije iznenađujuće budući da je ova kuća već sarađivala sa Andersonom na kratkom filmu Castello Cavalcanti.

Bar Luce sada je otvoren za javnost, mada veliki broj ljudi misli da je u pitanju muzej, a ne pravi ugostiteljski objekat.

"Iako mislim da bi ovaj bar bio savršen filmski set, verujem da će biti još bolje mesto za pisanje scenarija", izjavio je Anderson na sajtu bara. "Pokušao sam da od njega napravim bar u kojem bih ja voleo da provedem svoja poslepodneva van sveta mašte".

Najlepše slike ovog bara sa Instagrama slede:


Povezane teme: wes anderson, dizajn, prada
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje