Wes Anderson planira da otvori tematski park
11. nov 2014. @ 14:18  |  vesti

Wes Anderson planira da otvori tematski park

Ako se se smatrate ljubiteljem Andersonove estetike i posle gledanja The Grand Budapest Hotela niste mogli da dođete sebi od prelepe filmografije, počnite da štedite za putovanje odmah i sad jer je poznati reditelj priznao da bi voleo da napravi tematski park. Naravno, on to ne bi učinio sam, nego zajedno sa Markom Mothersbaughom, muzičarem, začetnikom kultnog benda Devo i, u poslednje vreme, aktivnim vizuelnim umetnikom.

Mothersbaugh i Anderson su udruživali snage već nekoliko puta i to za potrebe snimanja muzike za nekolicinu filmova ovog reditelja uključujući Bottle Rocket, Rushmore, The Royal Tenenbaums i The Life Aquatic with Steve Zissou. S druge strane Mothersbaugh uskoro objavljuje knjigu svojijh likovnih radova, crteža i grafike, sve u sličnom stilu koji preferira Anderson, te je reditelj nedavno izjavio sledeće:

„Nadam se da ću uskoro uspeti da prikupim sva moguća sredstva i papire potrebne za konstrukciju valjanog tematskog parka koji će biti u potpunosti osmišljen i dizajniran od strane Marka Mothersbaugha. Već 40 godina on pravi umetnička dela dovoljna da njime opremi svoje sopstveno Magično Kraljevstvo, u kome će svi posetioci moći pošteno da se zabave, ali i prestrave, neretko istovremeno.“

Lokacija budućeg parka je još uvek nepoznata. No, sve u svemu, šta će vam od sada Walt Disney kada imate Wesa Andersona?!

U nastavku poslušajte jednu od najpoznatijih kompozicija koju je Mothersbaugh napisao za kultni Andersonov film.

.
Povezane teme: wes anderson, devo
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje