Međunarodna izložba "Autonomije" od četvrtka u MSUV
06. nov 2013. @ 08:22

Međunarodna izložba "Autonomije" od četvrtka u MSUV

U organizaciji Instituta za fleksibilne kulture i tehnologije “Napon”, u četvrtak 7. novembra u 19h biće otvorena međunarodna izložba pod nazivom "Autonomije". Izložba će biti predstavljena u novosadskom Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u okviru evropskog projekta “Tehno-ekologije” i trajaće do 28. novembra 2013.

Izložba „Autonomije“ kroz umetničko istraživanje ispituje odnose tehnološkog razvoja i ekosistema. Pojam autonomije u ovom značenju pre svega predstavlja autonomiju u sferi automatizacije i nivoa samostalnosti kompjuterskih algoritama.

Radovi na izložbi predstavljaju umetnička istraživanja fenomena HFT (visoko-frekventne trgovine), mašinskih grešaka na primerima Google street view-a ili Facebook softvera za prepoznavanje lica. Neki radovi se bave autonomnim sistemima nadgledanja graničnih prelaza, a neki radovi izbegavanjima elektromagnetnih polja. Radovi su predstavljeni u formi fotografije, video-rada, umetničke instalacije itd.

Učesnici izložbe: Darija Medić (Srbija), Emilio Vavarella (Italija), Geraldine Juarez (Švedska), Heath Bunting (Velika Britanija), Jan Lemitz (Nemačka), Joana Mol (Španija), Les Miserables (Srbija), Matthias Tarasiewicz (Austrija), Shinseungback Kimyonghun (Južna Koreja), Stevan Kojić (Srbija), Wonbin Yang (SAD), Zvonko Gorečan (Srbija).

Prateći program

U okviru pratećeg programa, u petak, 8. novembra od 18 do 20h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine održaće se razgovor sa umetnicima, učesnicima izložbe “Autonomije”. Sa posetiocima će razgovarati Darija Medić, Stevan Kojić i Zvonko Gorečan.

Istog dana, od 20 do 21h, vršiće se istraživanje elektromagnetskih frekvencija grada Novog Sada, u okviru kog će prisutni imati priliku da se provozaju gradom sa umetnicom Darijom Medić u potrazi za mestima sa što manje elektromagnetskih frekvencija.

Radionica InfraEcoMapping – Analiza stanja urbane flore održaće se u petak, 15. novembra, na novosadskoj Akademiji umetnosti. Radionica se zasniva na mogućnostima infra crvene fotografije da detektuje aktivan rast biljaka i nivo fotosinteze. Učesnici će imati priliku da se na kreativan način upoznaju sa alternativnim rešenjima koja se bave spojem tehnologije, ekologije i umetnosti. Radionicu će voditi umetnik i profesor Stevan Kojić. Rok za prijavu za učešće u radionici je 8. novembar i vrši se putem e-mail adrese [email protected]

Više informacija potražite na www.napon.org.

Povezane teme: Autonomije, MSUV, Izložba, Napon
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)