Milan Mladenović dobio prolaz u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu
09. jul 2015. @ 16:38

Milan Mladenović dobio prolaz u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu

Prolaz u Zmaj Jovinoj ulici broj 22, koji izlazi na Ulicu Ilije Ognjanovića, nosiće ime čuvenog srpskog muzičara Milana Mladenovića.

Odluka je usvojena na današnjoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine Grada Novog Sada, na predlog predsednice Komisije Branke Bežanov. "Godinama unazad, gradovi bivše Jugoslavije poput Zagreba, Beograda, Podgorice, dodeljivali su nazive ulicama, platoima, trgovima, po Milanu Mladenoviću. Red je da Novi Sad, koji je uvek važio za kolevku urbane kulture na ovim prostorima, donese takvu odluku i da u centru grada dobije prolaz po umetniku koji je jedan od bastiona muzike i kulture u našoj modernoj istoriji", navela je ona.


Milan Mladenović, frontmen benda "Ekatarina velika" (1958-1994) jedan je od najvećih i najsvestranijih umetnika u modernoj istoriji Srbije, koji je ostavio bogato nasleđe generacijama mladih ljudi u celom regionu. Ova Odluka će postati validna ukoliko bude usvojena i na sledećoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Povezane teme: Milan Mladenović, EKV
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)