Angelina Jolie kao Patrizia Gucci
29. okt 2009. @ 10:45  |  vesti

Angelina Jolie kao Patrizia Gucci

Angelina Jolie mogla bi da na velikom platnu zaigra i jednu modnu ulogu. Naime, reditelj filma "Gucci" Ridley Scott pokušava da nagovori glumicu da se pridruži Leonardu DiCapriju u filmu o modnoj dinastiji Gucci, njihovim ubistvima, zaverama, spletkama i dekadenciji.

U filmu koji prati porodicu Gucci tokom njihove najveće ekspanzije, '70-ih i '80-ih godina prošlog veka, kada su ostvarivali prodaju od 500 miliona dolara godišnje, Jolie bi igrala Patrizu Reggiano, kasnije Gucci - fatalnu suprugu moćnog Maurizia Guccia koga bi u filmu trebao da tumačii Di Caprio. Ni jedno od glumaca još nije pristalo na ulogu, ali je nije ni odbilo.

Gucio Gucci osnovao je firmu 1921. godine, a nakon njegove smrti 1953. godine firmu su zajednički vodili njegovi sinovi i unuci što je “Gucci“ na kraju i dovelo na ivicu bankrota.
Tek 30 godina kasnije, njegov unuk Maurizo Gucci dolazi na čelo kompanije i nastoji da konsoliduje brend koji se raspada. U kompaniju 1994. godine dovodi dizajnera Toma Forda koji će “Gucci“ vratiti na stare puteve slave, ali već godinu dana kasnije (1995) Maurizio biva ubijen ispred svog stana u Milanu.

Plaćeno ubistvo navodno je naručila njegova supruga Patrizia koju bi u filmu trebala igrati Angelina Jolie. Patricia Gucci osuđena je na 29 godina zatvora zbog planiranja ubistva supruga, ali film propituje i spekulacije da li je Maurizio postavljen na čelo kompanije kako bi zapravo i bio smaknut.

Odgovor na to pitanje mogli bismo dobiti sledeće godine kada je najavljena premijera filma.


FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje