CFDA 2008
09. jun 2008. @ 11:35  |  vesti

CFDA 2008

Nedavno je održana još jedna dodela CFDA nagrada.
Američko udruženje modnih kreatora (Council of Fashion Designers of America)ponovo je nagradilo neke od najboljih, a čitava ceremonija odvijala se u setnoj atmosferi zbog smrti Yves Saint Laurenta koji je preminuo samo dan pre same dodele.
Nagradu za najboljeg dizajnera ženske garderobe dobio je Francisco Costa za kolekciju Calvin Klein, dok je u istoj kategoriji za muškarce pobednik Tom Ford. Za najboljeg inostranog dizajnera proglašen je Dries Van Noten, a Geoffrey Beene nagradu za životno delo dobila je Carolina Herrera.
Najbolji dizajner aksesoara ove godine je Tory Burch. Swarovski nagradu za najbolju žensku kolekciju dobile su sestre Kate i Laura Mulleavy koje stoje iza imena Rodarte, Swarovski nagradu za najbolju mušku kolekciju dizajner Scott Sternberg za Band of Outsiders. Dodeljena je i Swarovski nagrada za najbolji dizajn aksesoara koja je pripala Philipu Crangiju.Naomi Campbell je na svečanost došla u crnoj Iv Sen Loranovoj toaleti iz poštovanja prema preminulom kreatoru, a atmosferu celokupne večeri možda je najbolje opisala glumica Ashley Olsen rečima: ''Iv je bio umetnik koji nas je uvek znao iznenaditi. Često je govorio kako bi voleo biti Matis, ali mislim da bi Matis želeo biti on.''
Iako je raspoloženje na ovogodišnjoj dodeli nagrada bilo pomalo tužno, kratka ceremonija i večera koja je usledila učinile su da mnoge zvanice CFDA 2008. upravo ovu dodelu okarakterišu kao najbolju dosada.
www.cfda.com
T.Beljanski

Naomi Campbell u YSL toaleti


Ashley Olsen u YSL smokingu
FACEBOOK KOMENTARI ()
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje