Giorgio Armani
06. jan 2007. @ 15:16  |  Ljudi iz sveta mode

Giorgio Armani

Ukoliko nikada niste imali prilike da (makar na televiziji) vidite slavni nastup italijanske pevačice Ane Okse (Anna Oxa) na muzičkom festivalu "San Remo" u Italiji, sa pesmom "Donna con te", obučenu u Armanijevo odelo, propustili ste da vidite najdivnije otelotvorenje kreatorove vizije ženskog bića! Zbog toga mi vas je, iskreno, veoma žao.

Giorgio Armani je, svakako, jedan od najslavnijih italijanskih i svetskih modnih kreatora. Rođen je 1934. u Pjacenći. Studirao medicinu na univerzitetu u Milanu. Nakon služenja vojnog roka počeo je da radi kao dekorater izloga za lanac robnih kuća La Rinascente. Od 1961. radi kao kreator muške odece u firmi Nino CERRUTI, da bi 1970. postao free lence modni kreator. Njegova lična muška kolekcija izasla je 1974, a ženska godinu dana kasnije. 1981. izlazi EMPORIO ARMANI (linija za mlade) i ARMANI JEANS.

Armani je bio jedan od najuticajnijih kreatora 80-tih godina XX veka.Njegov uspeh temelji se na potpunom razumevanju muške garderobe injenom prilagođavanju, kako ženskoj garderobi, tako i mnogo opuštenijojsavremenoj estetici.
 Rekonstruišući odelo (mislim na sako i pantalone) i za žene i zamuškarce, Armani je kreirao elegantno i jednostavno odelo koje zadržavavečni kvalitet. Jednostavne, lake i savitljive linije njegovog kroja,minimalistički izgled, često od fine alpake, vune, kože i velura,rezultira u odeći koja jednako odgovara, kako muškarcima, tako i ženamai, kao takva, obezbeđuje Armaniju veliku slavu. Svetski lider ukreiranju muške garderobe, Armani takođe kreira garderobu za žene kojau mnogome prati principe muškog odevanja uz kontrolisano naglašeneproporcije. U kasnim 1970-tim i na početku 80-tih, Armani je prikazaosakoe za žene, sakoe sa izuzetno širokim ramenima koji su doprinelitzv. "power suit" izgledu toga vremena. Do sredine 80-tih vidno jesmanjio i opustio ramena na sakou, a njegova garderoba postaje lagana imanje naglašena. Nepromenljivo kreirajući u pastelnim bojama, Armani jeproizveo veliki, lagani blejzer i dobro sečene pantalone, oboje krojenosnažnim, a u isto vreme, suptilnim linijama. Njegova garderoba za ženeu mnogome ima androgeni karakter i, kao takva, odgovara zaposlenimženama koje cene diskretan ali snažan stil, stil koji govori mnogo kakoo životnom stilu, tako i o životu uz rad. Sofisticirana elegancija - toje Giorgio Armani.

 Danas postoje Armani Casa, Armani hotel, Armani donji ves, kupaćikostimi, cipele, tašne, naočari, parfemi, Armani Baby, Armani Junior...

U svakom slučaju Armani Group je jedna od vodećih u modnom biznisu.

Ono sto ja želim je da vas naučim da prepoznate stil i razlikujeteukus od neukusa. Zbog toga se mnogo vise zadržavam na objašnjenju stilakoji definise modnog kreatora i njegovu liniju, nego na upućivanje nato šta je “in”, a šta “out” i slične prazne priče.

Kad jednom naučite sve ovo sto vam nudim, znaćete sami da pronadjete dobro u gomili lošeg. Upravo to je moj cilj!

Tanja BeljanskiFACEBOOK KOMENTARI ()
KOMENTARI (1)
(neregistrovan) @ 09. feb 2012. 09:23 #1
eeeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkksssssssssssssssssssssssssssssssstttttttttttttttttttttttttttttttttttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa su bile one nike zute cizmice
0 0
DODAJ KOMENTAR
(ime)

Moda i oko nje